top of page

Donnarumma: «Ikke noe press før Juventus-kampen»


Milans unge førstekeeper føler ikke noe press foran storoppgjøret mot Juventus. «Jeg vil bare vinne og holde nullen«, sier Gigi. Les hele intervjuet her.

Den 16 år gamel burvokteren har allerede overtatt rekorden som den yngste keeperen i ligaen noen sinne, en rekord som tidligere tilhørte lørdagens motstander Gianluigi Buffon. Det er i dag 20 år siden Buffon gjorde sin debut i Serie A, og hva passer vel da bedre enn at hans mulige arvtager på det italienske landslaget gjør seg opp noen tanker rundt det hele?

«Jeg føler ikke noe press», kunne Donnarumma fortelle til La Gazzetta dello Sport. «Men det er selvfølgelig spesielt å spille på en så majestetisk stadion som San Siro. Det merker man.»

«Det kommer til å være en intens atmosfære i Torino også, men det bekymrer ikke meg.»

Donnarumma fortalte om sine begeistringer for sin kommende motstander i Juventus-buret.

«Jeg er utrolig beæret av å bli sammenlignet med Buffon, men jeg tenker ikke på fremtiden. Jeg vil bare trene og forbedre meg hver eneste dag.»

«Jeg vil gjerne benytte muligheten til å gratulere Buffon med en enestående karriere. Jeg håper vi kan bytte trøye etter kampen på lørdag. Å spille mot Gigi gir kampen en ekstra dimensjon, men egentlig bare fordi jeg ønsker å vinne uten å slippe inn mål.»

Han uttalte seg veldig nøktern om fremtiden sin.

«Min mening? Jeg vil beholde plassen i startelleveren hver eneste helg. Jeg har to store mestere sammen med meg, i Abbiati og Lopez.»

Donnarumma har i det siste vært i søkelyset for noen kontroversielle kommentarer rettet mot erkerival Inter og daværende trener i Juventus, Antonio Conte.

«Det er ting man sier og gjør når du er en tretten år gammel gutt, og det er ting jeg ikke en gang kunne huske. Men jeg vil uansett beklage om noen følte seg støtet av mine uttalelser som ung gutt. Det var aldri meningen.»

Gigi ble også spurt om hvilken spiller han ser opp til, og svaret overrasker nok få.

«Mitt forbilde?  Manuel Neuer. Alle ser på han og det er umulig å ikke beundre hans kvaliteter.»

Litt skryt av egne prestasjoner er vel også lov når man er 16 år gammel og fast på en av de mest tradisjonsrike klubbene i Europa.

«Min beste redning så langt er nok den avslutningen til Grossi når vi møtte Atalanta. Jeg reddet med foten når jeg egentlig var på vei til motsatt side. Den beste redningen jeg har sett noen gang er gjort av Diego Lopez som stoppet Claudio Marchisio. Det var helt utrolig.»

Det har vært spekulert i om keeperen vil få tilbud om en forbedret kontrakt i nær fremtid, men det er ikke noe unggutten bruker noe særlig energi på.

«Jeg tenker ikke noe særlig på det. Jeg er ikke en gang gammel nok til å kjøpe meg en bil. President Berlusconi betaler meg i komplimenter for mine prestasjoner.»

Kilde: http://www.football-italia.net/75963/donnarumma-no-juve-milan-pressure

0 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page