Dommeren i fokus da milan tapte

Dommeren havnet i fokus da Milan tapte mot Atletico Madrid i CL. Et hardt kjempende Milan med 10 mann i 65 minutter måtte til slutt gi tapt mot Atleticos 12 spillere, dommeren medregnet.

Milan startet imidlertid kampen forrykende, og kjørte over Atletico de første 25 minuttene. Etter flere gode tilløp til sjanser, og en Oblak som stoppet Rebics avslutning en-mot-en, kunne Rafael Leao sette inn sin første skåring i CL, etter en fin assist av Brahim Diaz. Leao kunne hatt enda en i nettet, etter et fantastisk brasseforsøk endte i tverrliggeren og ned. Men Milans show fikk en abrupt slutt da Frank Kessié pådro seg sitt andre gule kort allerede etter 25 minutter, hvorav særlig det andre var svært kontroversielt. Kessié var såvidt i kontakt med Kieran Trippier, men engelskmannens overspilling lurte dommeren, som dro opp det røde.

Milan holdt lenge ut, og kjempet tappert, og Atletico kom ikke til mange store sjanser, men Antoine Griezmann satte til slutt inn 1-1 etter 84 minutter etter noe slett forsvarsspill av både Florenzi og Romagnoli. Men kontroversene var ikke over. På overtid tildelte nemlig dommeren Atletico et straffespark, som VAR-kameraene viste at først berørte hånda til en Atletico Madrid-spiller. Men VAR grep av en eller annen merkverdig grunn ikke inn, og Luis Suarez sikret Atletico tre poeng. Et veldig surt poengtap for et Milan som fortsetter å imponerende med sin ungdommelig entusiasme og offensive mentalitet.

Til helgen er det ny vanskelig kamp borte mot Atalanta, og etter tirsdagens første 25, er det god grunn til å tro at Milan kan gi Gasperinis menn god kamp om de tre poengene, slik vi gjorde i kampen som tok oss til CL i vår.