top of page

Dette er Gennaro Gattuso


Dette er hva klubbens nye manager har gjort så langt i karrieren.

De fleste kjenner til Ivan Gennaro Gattuso som en hardtarbeidende midtbanespiller, men etter endt karriere i 2013 har han også rukket å lede flere lag før han tidligere denne uken fikk jobben med å erstatte Vincenzo Montella i sjefsstolen. Vi tar en kort oppsummering av spillerkarrieren før vi ser på hva han har levert på sidelinjen.

Gennaro Gattuso ble født Sør-Italia, men flyttet tidlig til Umbria og startet sin karriere i Perugia hvor han var frem til 1997. Som 19-åring tok han et noe overraskende valg ved å signere for skotske Rangers, men et managerbytte førte til at oppholdet ikke ble som forventet. Gattuso spilte noen kamper på høyreback, men allerede etter et drøyt år var han tilbake i Italia og nyopprykkede Salernitana. Han hadde en god sesong sentralt på midtbanen, men det var ikke nok til å hindre nedrykk.

Sommeren 1999, kort tid etter degraderingen til Serie B, signerte Milan den lovende midtbanespilleren for € 8 millioner. Der fant han virkelig sin rolle sentralt på midten og Gattuso sin enorme innsats og arbeidskapasitet gjorde ham til en stor favoritt, både hos manager Carlo Ancelotti og hos fansen. I 13 år var han en del av et Milan-mannskap som blant annet vant to Scudettoer og to Champions League-medaljer. I tillegg ble han verdensmester med Italia i 2006.

I 2012 valgte Gattuso, etter en sesong med både skadeproblemer og begrenset spilletid, å ikke forlenge kontrakten med Milan. Etter 468 offisielle kamper for Rossoneri gikk han til den sveitsiske klubben Sion, hvor han etter et halvt år tok over som spillende manager. Han ledet laget i 11 kamper (2-4-5)  før han fikk sparket i mai 2013 etter kun 10 poeng og 8-15 i målforskjell.

Kort tid senere fikk han en umulig oppgave da Maurizio Zamparini gav han jobben i Palermo. Der rakk han 8 kamper (3-1-4) med 10-9 i målforskjell før han fikk den uungåelige foten av den gale eieren.

Etter det gikk han arbeidsledig frem til neste sommer hvor han fikk jobben i OFI Kreta. Han fikk litt lenger tid denne gangen, men like før nyttår valgte Gattuso å pakke sekken etter å ha ledet laget i 17 kamper (5-3-9) og med en målforskjell på 12-25. Han forsøkte også å trekke seg et par måneder tidligere grunnet klubbens svake økonomi, men den gang ble han overtalt til å fortsette.

Deretter ventet et nytt halvår uten jobb før Serie B-klubben Pisa tilbød han den ledige stillingen som manager like før seriestart. Her gikk det langt bedre og Gattuso ledet klubben opp til Serie B, men sommeren 2016 valgte han å trekke seg som manager på grunn av internt bråk i klubben. Kun en måned senere ble han ansatt i samme klubb på ny, og partene hadde tydeligvis skværet opp. Dessverre endte det hele med jumboplass og nedrykk fra Serie B. I sommer forlot han Pisa etter 84 kamper (27-36-21) og 79-71 i målforskjell, til fordel for jobben som juniortrener i Milan. Han rakk å lede laget i 12 kamper (8-1-4) med 16-15 i målforskjell.

Etter 5 lag,  159 kamper (56-45-58) og en målforskjell på 125-134 har Gennaro Gattuso altså fått jobben som manager for Milan, hvertfall ut inneværende sesong. Vi ønsker Rino lykke til og håper at det blir tre poeng allerede i debuten, borte mot Benevento førstkommende søndag!

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page