top of page

Cupfinale under 2.verdenskrig


Rossoneri har kjent på både oppturer og nedturer mot de regjerende mesterene.


Etter en hektisk opphenting gikk det nok en gang veien i kvartfinalen for AC Milans menn. Gårsdagens seier er den tredje strake kvartfinale seieren i den Italienske cupen, for Rossoneri. I semifinale-runden venter mektige Juventus. 

Milan står nå med fem sterke seiere på rad, noe som lover godt for fremtiden. En seier mot Juventus ville vært en virkelig stor prestasjon og en sterk indikasjon på at bedre tider er i vente. Skulle det gå helt til finalen står det mellom tre potensielle motstandere, Napoli, Inter eller Fiorentina. Napoli, som spilte 1-0 mot Lazio, kan ventes å møte enten Inter eller Fiorentina i sin semifinale. Inter-Fiorentina spiller Kl 20.45 i kveld.

Lang historie i Coppa Italia  

AC Milan – Juventus er et cup oppgjør som skulle vise seg å ha en historie som går lengre tilbake enn de fleste. Klubbene har møttes jevnlig opp igjennom årene i den italienske cupen, men vi må nesten 80 år tilbake i tid for å finne det første oppgjøret i cupens sluttrunder.

Sist AC Milan møtte Juventus i sluttspillet i Coppa Italia var i 2017-18 sesongen. Da endte det ikke altfor godt og det ble med et 4-0 tap. Juventus sørget da for en svært imponerende fjerde strake finale-seier i den italienske cupen. De hvite og svarte står nå med 13 cup-trofeer, mot AC Milans fem. Selv om fem cup-trofeer er langt i fra svakt, kunne det vært mange fler. Rossoneri har nemlig vært finalister hele 14 ganger, for aller første gang helt tilbake i 1942. Under 2.verdenskrig vant AC Milan semifinalen 2-1 mot Venezia, og stod foran en siste hindring før trofeet kunne løftes, nemlig Juventus. Første runde av finalen ble spilt på San Siro, kampen endte 1-1 etter en sen utligning av Gino Capello i det 83´minutt. Returoppgjøret gikk noe værre og endte 4-1, et resultat som sendte Juventus seirende ut av cupen med 5-2 sammenlagt. Dette ble Juventus sitt cup-trofe nummer to i historien. Det skulle ta hele 25 år før Rossoneri nok engang befant seg i finalen, men denne gangen gikk det veien. Cup-gullet kom for første gang hjem til Milano i 1967.

50 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page