covidrammet milan tuktet roma

Milan manglet nesten hele den ordinære forsvarsoppstillingen, men klarte likevel å dra i land en sterk seier hjemme mot Mourinhos Roma. Gutta leverte en imponerende forestilling, den prekære situasjonen tatt i betraktning.

Milan startet kampen klart best og presset Roma bakover på banen. Kampens første mål kom etter en hands fra Tammy Abraham etter at han forsøkte å blokkere et distanseskudd fra Theo Hernandez. Olivier Giroud satte ballen sikkert i mål. Giroud var også tungt involvert i kampens andre mål, da han plukket opp et svakt tilbakespill fra Roger Ibanez, satte ballen i stanga, for Junior Messias å sette returen sikkert i mål - en presis og fin avslutning fra brasilianeren, som fortsetter å levere poeng.

Roma klarte å kjempe seg tilbake i kampen, og skapte noen farlige situasjoner, men Milans sisteskanse Mike Maignan viste seg å være i det umulige hjørnet, og gjorde flere gode sterke redninger. Han måtte imidlertid gi tapt da Tammy Abraham gjorde opp for feilen som ledet til Milans ledermål, da han stusset et skudd fra Lorenzo Pellegrini utenfor jernørnens rekkevidde. Milan gikk til pause med en 2-1 ledelse, og kampen var fortsatt åpen.

Andre omgang var relativt jevn, og begge lag hadde muligheter til å skåre. Det skjedde imidlertid ikke før Roma fikk Karsdorp utvist, og kampen bikket 80 minutter. Da satte Rafa Leao på turboen og sprintet gjennom Romaforsvaret og satte inn 3-1 - game over!

Men kampen var ikke over, og Leao dro seg igjen fri fra Romaforsvaret, denne gangen for å bli felt. Nytt straffe for Milan. Denne gangen var det Ibra som stilte seg opp. Han satte straffesparket akkurat der han pleier, noe også Rui Patricio viste. Det ble derfor ingen flere mål. Milan tok en viktig seier i kampen om CL-plassene, og kan nå forhåpentligvis ro i land seire mot Venezia og Spezia før Covid-fraværene er tilbake i spill. 23. januar er det kamp mot Juve, og da trenger vi sårt Tomori og Romagnoli i spill igjen.

Kampens store profiler var Mike Maignan og Sandro Tonali. Fortsetter førstnevnte som i går, må han snart nevnes som en av de beste målvaktene i verden, mens Tonali viser både kvalitet, kvantitet, og grinta i bøtter og spann. Utvilsomt et fremtidig kapteinsemne. Gutten er bare 21 år!

Allerede søndag er kamp borte mot Venezia. På papiret skal det være lettere, men både Juve og Roma har måttet avgi poeng i kystbyen på østkysten. Så her må det full konsentrasjon og kampvilje til fra første minutt for å knekke Zanettis menn.