top of page

Costacurta tror på Champions League


Legenden Alessandro Costacurta hyller Milans manager Vincenzo Montella og måten han har bygd laget på.

Rossoneri ligger på tredjeplass i Serie A, en plassering som etter 38 runder vil gi Champions League neste høst.

«Vincenzo Montella har tilført kvalitet i laget,» sa Costacurta til Gazzetta dello Sport. «Han har fått spillerne til å vise mer følelser og laget har en større personalitet enn tidligere.»

Den gamle backen er kritisk til hvordan laget har spilt, men mener det er tegn til forbedring under Montella.

«Det klubben har holdt på med de siste årene er helt vanvittig, men nå har laget større tålmodighet og enkeltspillere har ikke lenger et behov for å kvitte seg med ballen så fort de har fått den.»

«Den oppskriften virker fordi det gjør alt mye enklere, ikke motsatt. For meg er det den riktige måten å spille på fordi laget er ikke så godt enda. Når man gir korte og konkrete oppgaver blir man ofte belønnet.»

50-åringen ser flere likheter mellom Montella og andre suksessfulle managere i Milan.

«Du kan godt si at Montella har vært litt heldig, men man er sin egen lykkes smed. Jeg hadde blant annet Zaccheroni og Sacchi som managere, og de hadde også en porsjon flaks. Det som er felles for dem er at de tok en sjanse og ble belønnet for det.»

«Han har klart å gjøre seg kjent med og justere det råmaterialet han har tilgjengelig istedenfor å forvrenge så mye på det.»

«Det viser både fleksibilitet og intelligens, og det er hans store styrker. Milan fremstår nå som et lag hvor alle i gruppen hjelper hverandre.»

«Vi kan for eksempel se på sluttminuttene i kampen mot Palermo. Abate var veldig sliten, men når Suso fikk ballen kom han likevel på overlap for å gi kantspilleren et alternativ. Jeg syns det er et veldig viktig tegn og for meg er det forskjellen på Milan og Inter for øyeblikket. De hjelper ikke hverandre og moralen ser fryktelig dårlig ut.» 

«Jeg liker virkelig det italienske prosjektet i Milan og syns det ser spennende ut. Laget har også kvittet seg med noen sterke karakterer som Mexes og Menez, som ikke hadde den mentaliteten jeg ser i dagens lag.»

«Nå har de nettopp den lagånden som kan bringe dem tilbake til Champions League.»

Alessandro Costacurta ble videre spurt om dette kunne veie opp for manglende kvalitet i troppen.

«For å fjerne all tvil; dette er ikke en Champions League-tropp og det fins andre som er mer klar for en slik utfordring. Jeg tenker på Juventus, Roma og Napoli. Disse lagene er bedre både fysisk, teknisk og viser en bedre karakter.»

«På papiret er ikke dette en tropp for Mesterligaen, men vi kan se tilbake på laget til Zaccheroni fra 98/99. Vi hadde et lag tilsvarende fjerde/femteplass i Serie A, men vi hentet hjem Scudettoen. Vi triumferte fordi vi bygde et lag og alle forstod hverandre som en del av gruppen.»

«Både Juventus, Roma og Napoli har bedre dekning på samtlige posisjoner, men det kan være en fordel for Milan at de kun har Serie A å fokusere på.»

Costacurta mener også at laget må forsterkes i januar.

«Jeg tror imidlertid at Milan kan bli topp tre, men de er avhengige av to nye spillere med erfaring. Det trengs en midtstopper og en regista, for det finnes intet alternativ til Locatelli.»

«Det store problemet er dog i forsvar, og Montella har flere utfordringer i det bakre leddet. Det er den lagdelen som henger minst sammen.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page