top of page

avgjørende seier mot Celtic

Med gårsdagen 4-2 seier mot Celtic er Milan klar for utslagsspillet i Europaligaen. 10 minutter inn i kampen, så det imidlertid langt fra å få det utfallet.

Celtic utnyttet nemlig store personlige feil i forsvaret, og sjokkerte med å gå opp til 0-2 etter snaue ti minutter. I tillegg måtte vår beste forsvarsspiller, Simon Kjær, ut med skade etter snaue kvarteret. Konsekvensene tror jeg kommer til å bli mer tydelige enn at Zlatan er ute de neste kampene.

Milan viser imidlertid styrke, og innen halvtimen er gått har vi utlignet til 2-2 etter et vakkert frisparkmål av Calhanoglu, etterfulgt av en noe heldig chip fra Castillejo. Deretter handlet det meste om en viss nordmann, som etter hvert som kampen gikk, bare så bedre og bedre ut, med knallhard og intensiv jobb i defensiven, og med mot og kvalitet i offensiven. Først satte han et fantastisk solomål, og deretter en snartenkt og presis assist til Diaz til 4-2, som også ble sluttresultatet. Det skal bli veldig interessant å følge hans utvikling i de følgende kampene. Han begynner å gjøre det vanskelig for Pioli å velge venstreving.

Godt å se at gutta kan komme tilbake etter å ha kommet under på så frustrerende vis. Igjen får vi bare håpe at de får hvilt nok til søndagen bortekamp mot Sampdoria, og at Gabbia holder målet i kampene som kommer, når han nå skal fylle Kjærs store sko.