top of page

Albertini: «Ingen hadde vært gode nok»


Tidligere Milan-spiller Demtrio Albertini sier at ingen i dagens Milan-tropp kunne vært en del av det laget han spilte på og hyller bursdagsbarnet Arrigo Sacchi. 

Den tidligere midtbanestrategen spilte over 400 kamper for Milan mellom 1988 og 2002 og vant blant annet 5 Scudettoer og Serievinnercupen 2 ganger, og er langt fra imponert over dagens tropp.

«Hvem av disse spillerne ville i det hele tatt fått en kamp for det laget jeg var en del av,» spurte Albertini seg selv om i et intervju med ANSA.

«Alt må bevises, men objektivt sett er det ikke mange. Det er vanskelig å se for seg en av dagens spillere i en førsteellever fremfor de spillerne jeg spilte sammen med.»

Albertini reflekterte over sin tid på San Siro og suksesstreneren Arrigo Sacchi.

«Sacchi hentet meg opp fra juniorlaget og gav meg debuten på A-laget. Siden hadde vi flere år sammen på det italienske landslaget.»

«Jeg var ung og urutinert på den tiden så jeg visste ikke hva som var normalt på seniornivået, men det var hardt som helvete.»

«Utenfor banen krevde han at vi var 100% profesjonelle hele tiden. Enten må du være en fotballspiller ellers kan du være en playboy, pleide han å si til oss.»

«Etter min mening behøver man en viss balanse. Sacchi var manisk og det kan slå både positivt og negativt ut på et lag. Men han tok oss til høyder vi ikke visste var mulig.»

«Han forandret mentaliteten i hele den italienske fotballen, og det viktigste han lærte meg var å være profesjonell og energisk på et ekstremt nivå.»

Arrigo Sacchi ledet Milan i to perioder (87-91 og 96-97) og er en av de mest suksessrike managerene klubben noen sinne har hatt. Klubben ble på det tidspunkt ansett som verdens beste lag og vant blant annet to strake titler i Serievinnercupen. Han ble født den 01.04.1946 og feirer i dag sin 70-årsdag.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page