top of page

AC Milan under VM


Det er endelig tid for fotball-VM! Fire års ventetid er over, og årets høydepunkt for alle fotballinteresserte er rett rundt hjørnet. Trekningen ga oss et flust av stilige gruppekamper, og dette mesterskapet blir en perfekt mulighet til å se hvordan de utvalgte AC Milan-spillerne gjør det på den største scenen.


‘Fifa World Cup 2018’ – Коля Саныч via Flickr (CC BY-ND 2.0)

Grunnstammen i laget ser mesterskapet fra sofaen ettersom Sverige slo ut Italia i playoff, men vi er fortsatt godt representert under turneringen. Her ser vi nærmere på spillerne som skal til VM:

Nikola Kalinic Kroaten på lån (med opsjon på kjøp) fra Fiorentina har notert seg for respektable 30 kamper og 5 mål denne sesongen. Han reiser trolig til turneringen som innbytter og mulig joker for Kroatia. Det er vanskelig å få startplass når du konkurrerer mot Mandzukic, Modric, Perisic og Rakitic, men Kalinic benytter ofte sjansen når han får den. Han scoret blant annet da det gjaldt som mest i playoff mot Hellas. Kroatia havnet i gruppe med Argentina, Island og Nigeria, og er tippet til å ta seg videre.

André Silva Det har ikke gått helt på skinner for Silva denne sesongen, selv om vi glimtvis har sett hva som bor i den unge portugiseren. Han noterte seg blant annet for et hattrick i Europa League mot Austria Wien, og ble den første spilleren til å score 3 i Europa siden Kaká i 2006. Unggutten har gjort sine saker bra for landslaget, og står med meget respektable 11 mål på 20 kamper så langt. Det skal sies at en del av de kom mot lag som Færøyene og Andorra i kvalifiseringen, men han nyter fortsatt stor tillit på landslaget og spiller trolig fra start under mesterskapet. Den regjerende EM-mesteren havnet i gruppe med Spania, Marokko og Iran og bør ta seg videre.

Cristián Zapata Visekaptein Zapata har vært plaget av skader og dårlig form over de siste sesongene, og har kun fått 20 kamper denne sesongen. På landslaget er han derimot sikret plass, og er klar for sitt andre VM med hjemlandet Colombia. Colombia havnet i en av de stiligste VM-gruppene med Senegal, Polen og Japan. Zapata og Colombia bør ha gode muligheter til å gå videre.

Lucas Biglia Den dyptliggende playmakeren har notert seg for 28 kamper denne sesongen, og ett mål. Han står med 57 kamper for Argentina, og vi forventer å se han fra start under VM. Argentina havnet i gruppe med Island, Kroatia og Nigeria, og kanskje vi får se både Biglia og og Kalinic på banen når lagene møtes 21. juni. Argentina er storfavoritter til å vinne gruppen, noe man ser på deres odds hos Redbet, selv om formen i kvalifiseringen var elendig. Det er vanskelig å bli ansett som noe annet enn favoritt når man har Lionel Messi på laget.


Clamoroso in Copa America: Messi rifiuta il premio di miglior giocatore del torneo’ – Nazionale Calcio via Flickr (CC BY-ND 2.0)

Ricardo Rodriquez Den allsidige venstrebacken noterte seg for 33 kamper for AC Milan denne sesongen, og har lagt beslag på samme posisjon på landslaget for Sveits. Sveitserne er utrolig nok rangert som nr. 6 på Fifa-rankingen, men mest fordi de velger sine treningskamper med omhu med mål om å klatre. Laget har kvalifisert seg til fire strake VM, en stor prestasjon.

Det er vanskelig å spå VM-sjansene til laget, men bør kunne ta seg videre fra gruppen bak Brasil – men foran Serbia og Costa Rica. Laget scorer lite mål, så Rodriguez og co må sørge for å holde nullen.

Så da gjenstår det bare å telle dager til VM og se hvordan våre utvalgte gjør det.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page