Viktig Seier på San Paolo

Milan tok nok en stor skalp da de for første gang på 11 kamper evnet å ta 3 poeng mot Napoli i Serie A.

Milan startet kampen best. Både Rebic og Kjær hadde store sjanser i løpet av kampens første ti minutter. Men det måtte et kraftfullt hodestøt av Zlatan til før Milan kunne juble for første gang i kampen. Fantastisk avslutning av Zlatan som nå står på 10 mål på 6 seriekamper så langt. Elleville tall.

Det gikk imidlertid ikke lang tid før Napoli var å nippet til å kvittere. Bare en fantastisk enhåndsredning fra Donnarumma, og et sleivspark fra Di Lorenzo via tverrliggeren og ut, gjorde at vi unngikk mål mot. Omgangen ebbet imidlertid ut, uten større sjanser for noen av lagene.

Milan var litt bedre med igjen da andre omgang ble sparket i gang, og med en rask kontring via gjennombruddet fra Calhanoglu og Rebics presise innlegg, kunne Zlatan sette sitt andre på bakre stolpe.

Pulsen kunne endelige synke litt, men da Mertens vendte bort Romagnoli og satte reduseringen, ble det nervepirrende siste 25. Presset avtok imidlertid noe da Bakayoko måtte i garderoben etter å ha fått sitt andre gule kort for å ha hindre TGV Hernandez på en kontring. Men Milan klarte ikke å kontrollere kampen godt nok, og slapp til Napoli flere ganger til avslutninger fra farlige soner. Heldigvis var Donnarumma med på notene.

På overtid sendte Bennacer Jens Petter Hauge gjennom, og i slike situasjoner er nordmannen livsfarlig. Det har han vist gang på gang her hjemme. Hauge satte en effektiv overstegsfinte på Manolas, og løftet ballen fint med venstrefoten over Meret og seieren var i boks. Seriegull med Glimt, og første Serie A mål. Kunne kvelden blitt bedre for nordmannen?

Ser vi på antall og kvalitet på sjanser var vi nok litt heldige som fikk med oss 3 poeng fra San Paolo. Napoli vinner "expected goals" med 1.88 mot 1.84, som altså peker mot at uavgjort vel hadde vært det mest ventede resultatet, sjansenes antall og kvalitet tatt i betraktning.

Det store spørsmålet er nå hvor lenge Zlatan blir ute, etter å ha pådratt seg en hamstringskade halvveis ut i andre omgang. De første estimatene tilsier 3-4 uker, og vi nærmer oss altså julaften før det evt. blir mer å se av den overmenneskelige svensken på banen for Milan. Dette blir en real stresstest for resten av troppen. Tett kampprogram blir det, dog heldigvis er motstanden i seriespillet noe lettere, før det igjen blir hardere på nyåret.

Vi får glede oss over en tabell med Milan på topp så lenge vi kan.