top of page

Sommeren må benyttes godt


Årets Serie A-sesong er over, noe som ble blandet drops for Milans del, og sesongen ble avsluttet med storseier mot Fiorentina og en sjetteplass på tabellen. Avstanden opp til en mesterligaplass er åtte poeng, noe som betyr at klubben ikke går en avskrekkende sommer i møte. 

Milan har allikevel større ambisjoner enn å «bare» kvalifisere seg for Mesterligaen, men vi så i cupfinalen mot Juventus at laget har et stykke å gå. Forhåpentligvis kan klubben beholde flere av de beste spillerne etter det som totalt sett utviklet seg til å bli en positiv sesong.


Det blir mesterligafotball på San Siro neste sesong, men dessverre blir det feil lag som spiller.

En positiv start

Vi skal allikevel ikke glemme at Milan fikk en god start på denne sesongen under ledelse av Vincenzo Montella. Laget kvalifiserte seg enkelt for gruppespillet i Europa League og vant også de to første seriekampene mot Crotone og Cagliari. Den første indikasjonen på at alt ikke var i orden fikk vi allikevel i den tredje serierunden, hvor Milan røk hele 1–4 borte mot Lazio. Deretter gikk det fra vondt til verre for Montella, og fotballodds hos bookmakere som bet365 tok seg først opp igjen når den nåværende treneren Gennaro Gattuso overtok i slutten av november. Milan skuffet nemlig mange tippere og fotballeksperter i den første sesonghalvdelen når de tapte for tetrivalene Juventus, Inter og Napoli, noe som førte til at Montella fikk en særdeles kort tid i sjefsstolen.

Gattuso snudde skuta

Det ble ingen knallstart for Gattuso, siden nyopprykkede Benevento tok sine første poeng mot Milan i desember, men ting begynte å ta seg opp i serien på nyåret. Laget gikk ubeseiret i Serie A fram til kampen mot Juventus 31. mars, og Milan lykkes også med å slå byrivalen Inter ut av cupen. Et skår i gleden var allikevel det sure tapet mot Arsenal i Europa League, noe som betyr at også neste sesong blir uten mesterligadeltakelse for de rødsvarte. Avslutningen på sesongen har vært mer variabel, men storseieren i serieavslutningen er forhåpentligvis noe laget kan bygge på i løpet av sommeren.


Leder Gattuso Milan til en ny æra?

Bilde: Wikipedia

Det må bli topp 4

Den økonomiske usikkerheten rundt klubben gjør at det er vanskelig å spå hvordan stallen blir seende ut neste sesong, men skal klubben ta et steg videre, blir den nødt til å kvalifisere seg for Mesterligaen igjen. Laget har to muligheter også neste sesong, og det er utvilsomt en topp 4 plassering i Serie A som er det mest realistiske alternativet. Lazio, Inter og Roma viste i årets sesong at de har flere svakheter, og Milan bør absolutt ha en mulighet til å nærme seg disse to neste sesong. Det er selvsagt surt at byrival Inter lyktes med å kvalifisere seg for Mesterligaen, men dette betyr at de blåsvarte fort kan slite i Serie A i løpet av høsten. Dette bør Milan se sitt snitt til å utnytte, og forhåpentligvis er laget med i toppen fra første spark når vi skriver august. Utfordringen blir bare å beholde de beste spillerne og sørge for nok kontantstrøm, sånn at klubben kan komme seg tilbake dit den hører hjemme både i italiensk og europeisk toppfotball.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page