top of page

Redbird ny eier av milan?


Vi var frimodige nok til å annonsere salg av Milan til det Bahrainbaserte investeringsfondet Investcorp for noen uker siden. Salget virket lenge å være svært nær, men etter at perioden som sikret dem eksklusive forhandlingsrett meldte også det amerikanske kapitalfondet Redbird seg på i kampen. I kveld melder både Financial Times, Bloomberg og Il Sole 24 Oro at Redbird har gått vinnende ut av budkampen. Salgssummen skal ligge på 1,3 milliarder euro, en sum som kan stige til 1,8 milliarder avhengig av hvorvidt stadionprosjektet ros i havn.


Så hva kan vi vente oss dersom amerikanerne blir nye eiere av Milan? Redbird har lang erfaring med investering i sportsvirksomheter, og er blant annet deleier (10%) i Fenway Sports Group som eier Liverpool. Ifølge forståsegpåere vil de nok legge seg på samme driftstype som Elliot har innført de siste årene: kutte utgifter, og øke inntekter sakte men sikkert. I motsetning til Investcorp har ikke Redbird tilgang til sponsorer som vil sjokkbooste økonomien i Milan, og de er heller ikke interessert i å bygge en egen stadion uten Inter. Mens Investcrop etter sigende ville bruke Milan til å få et innsteg i europeiske kapitalmarkeder, er Redbird først og fremst ute etter å tjene penger på driften av laget som sådan. Dette kan bety at vi vil få en noe mer sober eier med amerikanerne enn vi ville fått med Investcorp. Samtidig er vel amerikanerne noe mer stuerene i mange europeeres øyne enn det private investorer fra Bahrain er, uten at dette betyr så mye mer enn at vi unngår noen skulende mistenksomme blink.


Men klok av skade, har jeg denne gangen gardert meg med et spørsmålstegn i overskriften. Salg av Milan blir det nesten garantert, så få vi se om prosessen kan ta nye vendinger de neste ukene.


Kilder: Felice Raimondo, Sempremilan.


191 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page