top of page

Milan kjørte over Cagliari

Curva Sud fikk mye å glede seg over i sin første hjemmekamp etter gjenåpningen. Milan kjørte nemlig over Cagliari og vant til slutt 4-1.

Kampen åpnet litt som det gjorde i Genoa, med åpent spill og mye som skjedde i begge ender av banen. Milan hadde imidlertid stort sett initiativet, og forskjellen i individuell kvalitet mellom lagenes offensiv var tydelig. 1-0 kom etter et fantastisk fint frispark av Sandro Tonali, et mål som for øvrig var bisart likt Andrea Pirlos første mål i Milandrakten (se lenke i kamptråden). Tonali har vist tegn til forbedring de første to kampene, og håpet er at han bare vil fortsatte å vokse. Som Pioli sier, så har han alle forutsetningene for å gjøre det - en komplett spiller, både teknisk, fysisk og taktisk.

Cagliari hadde åpenbart en tanke om å sette Calabria under press med innlegg og hodespill. Den taktikken fikk de raskt uttelling med. Etter at Calabria ble knust av Deiola i luften stod det 1-1 i protokollen. Men Milan la seg ikke ned av den grunn, og fortsatte det offensive kjøret. I løpet av kort tid ble de belønnet både en, to og tre ganger. To ganger Giroud, og et mål som vel ble kreditert Leao, men som var innom Diaz på vei til nettet.

Andre omgang ble imidlertid en ganske annen affære, med et Milan som åpenbart var fornøyd, og et Cagliari som ikke hadde tro på å kunne snu det. Med litt marginer på sin side kunne likevel Milan ha hatt et par baller til i nettet. Slik ble det ikke, og kampen ebbet ut til en komfortabel seier i hjemmedebuten for sesongen.

Milan viste seg fra en mye bedre side i denne kampen enn sist helg. Pioli virker ikke å satse på risikominimering akkurat, og det blir spennende å se hvordan det vil slå ut i toppkampene. Allerede etter landslagspausen står to meget tøffe kamper på programmet - hjemme mot Lazio og borte mot Juve. Så når September går mot slutten, vil vi ha et tydeligere inntrykk av hvor landet ligger. Men, så langt så bra. 6 poeng og 5-1 i målforskjell!