top of page

Landslagspause: Milanspillere i aksjonDa har tiden kommet til høstens andre avbrekk for de europeiske ligaene, og for noen betyr det en lengre periode uten kamper, mens andre har blitt valgt ut for å representere landet sitt i både Nations League og VM-kvalifisering.

Dette er Milanspillerne som har blitt tatt ut til sine respektive landslag og hvilke kamper de har i møte.


Davide Calabria - Italia: Nok en gang er det kun Milan-gutten Davide Calabria som har blitt tatt ut til seniorlandslaget, blant Milans italienere. Calabria, som har tatt kapteinsbindet ved flere anledninger for Milan denne sesongen har sammen med resten av Italia-laget allerede startet sine kamper. På første gang på 37 kamper tapte de europeiske mesterne en landslagskamp da Spania viste seg å være for sterke i Nations League semifinalen på onsdag. Calabria startet kampen på benken men kom inn etter 72 min i et forsøk på å snu kampen.

Italias andre kamp blir mot taperen av Belgia-Frankrike i det som blir "bronsefinalen" til Nations League


Theo Hernadez, Mike Maignan - Frankrike: To av Milans viktigste spillere i Theo og Maignan har blitt tatt ut i Didier Deschamps tropp som skal forsøke å ta med Nations League trofeet hjem til Frankrike. De spiller sin semifinale mot Belgia torsdag kveld. Litt usikkert er det om spilletiden deres, på tross av deres solide prestasjoner for Milan. Theo virker ikke til å være en favoritt hos Deschamps som ikke tok Milan-backen med til sommerens EM til tross for en kjempesesong i Italia, og står kun med en seniorlandskamp, som han fikk sist mot Finland. Han kommer til kjempe mot sin bror Lucas Hernandez om back-plassen i de to neste kampene.

Mike Maignan har hatt en solid start på sin Milan karriere og er nok en gang med i troppen til Frankrike, men vil mest sannsynlig være backup til kaptein Lloris mellom stengene. Mulig han får spille kamp nr 2 om Frankrike skulle tape sin semifinalekamp.


Alexis Saelemaekers - Belgia: Den unge Belgieren tok et godt grep om den faste plassen på Milans høyreside forrige sesong, og nå ser det ut som han tar grep om en fast plass i Belgias landslagstropp også. Etter å ha fått spilletid i alle Belgias tre foregående kamper og levert både hans første assist og scoring for seniorlaget er han nok en gang med i Martinez sin tropp. Han skal i likhet med Theo og Maignan kjempe om seieren i Nations League. Selv om det er flere gode spillere som kjemper om plassen i laget skal man ikke se bort ifra at han får spilletid i disse kampene, og kanskje vi til og med får en duell mot Milan-kompis Theo på Belgias høyreside i semifinalen.


Simon Kjær - Danmark: Stopperbautaen til Milan er nok en gang kalt inn til å kjempe med det røde og hvite flagget på brystet i Danmarks forsøk i å kvalifisere seg til nok et mesterskap. Om Kjær spiller både mot Moldova og Østerrike, som er høyst sannsynlig, vil de bli hans kamp 116 og 117 for de danske drenger. Da vil han begynne å nærme seg de to eneste spillerne med flere landlagskamper for Danmark, som er Rommedahl og Peter Schmeichel som står med 126 og 129 kamper.


Fikayo Tomori - England: Engelskmannen har med sin enorme fysikk tatt full kontroll over Milans andre stopperplass ved siden av Kjær og endelig har det resultert i nye muligheter for han i den engelske troppen. Han står foreløpig med kun en kamp for Three Lions men med blant annet en manglede Maguire for engelskmennene skal det være gode muligheter for at Fikayo får spilletid mot Andorra og Ungarn.


Rafael Leao - Portugal: I et Portugal-angrep som florerer med klassespillere har nå også Leao fått en plass. Driblevingen som allerede står med 4 mål i Milan-trøya denne sesongen har mulighet for å få sin første A-Landskamp mot enten Qatar eller Luxemburg i den kommende uken.


Ismael Bennacer - Algerie: Bennacer skal sammen med sine Algirske lagkamerater, som leder sin kvalifiseringsgruppe til VM, forsøke å styrke sine sjanser for å delta i mesterskapet i Qatar 2022. De møter Niger hjemme og borte og Bennacer vil høyst sannsynlig spille begge kampene.


Franck Kessie - Elfenbenskysten: Ivorianeren som fortsatt ikke har signert en ny kontrakt og som dermed får et mer og mer ambivalent forhold med Milan-supporterne skal møte Malawi to ganger i VM-kvalikken den kommende uken.


Fode Ballo-Toure - Senegal: Nysigneringen fra Monaco som nå har fått sine første minutter i Milan ved tre annledninger i sin rolle som mannen som skal være Theo sin nr. 2 på venstre back, skal også hjelpe sitt Senegal i deres to kvalikkamper mot Namibia.


U-21 og U-20


Pierre Kalulu og Sandro Tonali skal ut i aksjon for henholdsvis Frankrike og Italias U-21 lag i kvaliken til U-21 EM i 2023. Frankrike møter Ukraina og Serbia, mens Italia møter Bosnia og Sverige


Daniel Maldini som nylig ble 3. generasjon Maldini til å score i en offisiell Milan kamp skal sammen med resten av Italias U-20 lag spille kamper i European Elite League mot England og Portugal

140 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page