top of page

De Ketelaere til Milan

Oppdatert: 30. jul. 2022


Sommerens store såpeopera går nå mot slutten. Bare detaljer gjenstår før den berømte "hvite røyken" blir annonsert, og Charles de Ketelaere er klar for Milan. Som klassiske såpeoperaer har fremdriften gått sakte, det har vært mange vendinger, cliffhangers og drama. Mange har kritisert Maldini og Massara for å somle, andre for at de er gjerrige, og andre igjen for at de forsøker å presse Brugge for penger. Det som iallefall er sikkert er at de har et tydelig mandat på å forvalte pengene på en mest mulig bærekraftig måte for klubben, og det skal de ha kudos for. De Ketelaere vil skrive under for 5 år med en årslønn på rundt 2,3 mill euro.


Hva gjelder spilleren så er det knyttet store forventninger til ham. Som den moderne angrepsspiller han er så kan han bekle mange ulike posisjoner. I Brugges ungdomsavdeling begynte han som midtstopper, ble etter hvert flyttet opp på midtbanen, så ut på kanten, og til slutt havnet han på topp som falsk nier. Det er i denne siste posisjonen han har spilt mest de siste par årene. Men han har også vært å se på vingene, primært på høyre, og som trequartista. Det har lenge vært en uttalt strategi fra Milans sportslige ledelse å hente spillere som kan bekle flere roller. Charles de Ketelaere passer så definitivt inn i denne strategien. Det skal bli spennende å se hvor han kommer til å bli mest brukt. Med Yacine Adlis ankomst er det ikke helt innlysende at han primært vil bli brukt som trequartista. Kanskje vil høyrevingen være stedet han mest vil bli å se. 10 oktober 2021 skåret CdK sitt første mål for det Belgiske landslaget. Mot hvem? Italia. På hvem Donnarumma? Og hvem kom han inn for? Saelemaekers...


Hvilken spillertype er så de Ketelaere? Fra det jeg kan bedømme så er han en kreativ og målfarlig angrepsspiller, men et fantastisk blikk for spillet. Han kombinerer også duellstyrke, med flott teknikk og bra tempo. Og ikke minst har han en veldig fin venstrefot. Samtidig er både duell- og pressspill veldig bra. Det er min faste overbevisning om at han kommer til å heve kvaliteten på Milans angrepsspill betydelig. Det skal bli veldig spennende å se ham i spann med Adli, Leao og Origi/Giroud.


Benvenuti a Milano Charles!


Kilder: DiMarzio, Schira, Romano.

276 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page