top of page

Vedvarende managerkrise eller bare litt uvær?Over de siste fem årene har AC Milan hatt en rekke managerbytter. Vi har alle hatt våre formeninger om den ene og den andre, men hvilke managere burde fått mer tid hos klubben, og hvem var det riktig å sparke? Dette er en historie om Milans managere de siste fem årene og hva dette betyr for Rossoneri.

Vil Pioli klare seg i klubben?

Pioli er den seneste i rekken av managere som har fått jobben med å snu resultatene. I skrivende stund er Milan på 12. plass på tabellen i Serie A, kun fire poeng unna nedrykkstriden. Sjansen for nedrykk i følge unibet odds er 51.00, noe som tyder på at nedrykk ikke er så sannsynlig, men tingens tilstand kan definitivt vært bedre. Hans første kamp ved roret endte med uavgjort, og hvordan det går videre vil bli avhengig av hans evne til å lede laget til seier. De siste årene har vært harde, og om vi ser oss tilbake til de siste fem årene ser vi at klubbledelsen krever resultater.

Inzaghi

Vi begynner med Inzaghi som tok over i juni 2014 etter at hans tidligere lagkamerat Seedorf måtte gå etter bare 19 ligakamper og en 8. plass på tabellen i Serie A. Gjensynet med klubben som manager kan ikke beskrives som annet enn mislykket etter at han ikke klarte å forbedre resultatene til Seedorf, men heller sørget for at det ble 10. plass og ingen Champions League plass som mange hadde håpet. Vi mener at det holdt med en sesong.

Mihajlovic

Han vant ingen titler, men er en av de mer suksessrike managerene i løpet av de siste fem årene tross utfordringene ved å lede et lag med noen spillermessige hull å tette. Det var hverken dårlig eller bra, og ifølge statistikken taler de i hans favør sammenlignet med hans forgjenger.

Brocchi

Brocchi fikk kun tre måneder i Milan i løpet av 2016. Det er ikke stort man kan si om han, men etter etter nok et år uten spill i noe Europamesterskap var de presset til å finne en manager som kunne sørge for at resultatene kom.

Montella

Etter noen år med labre resultater var Montella manageren som snudde trenden. Han ledet Rossoneri til sin første tittel på flere år, og med 6. plass på tabellen ble det spill i UEFA Europa League. Han fikk bare tillit i en halv sesong til etter at klubben gjennomgikk et eierbytte, handel for millioner og en svak start på sesongen. Vi mener at han kunne fått mer tid til å finne ut hvordan han skulle strukturere laget sitt etter så mange interne endringer før 2017/18 sesongen.

Gattuso

Det er noe ærverdig med en manager som går av når de ikke nådde målet sitt. Han hadde en treårskontrakt, men gikk av etter at Milan ikke fikk spille i Champions League. Selv om han ledet Rossoneri til 5. plass på tabellen i 2018/19, var det ikke godt nok. Om vi tenker på utfordringene bare åtte kamper senere tenker vi at det kanskje ikke hadde vært så dumt å få han til å fortsette som manager.

Giampaolo

Han hadde den korteste karrieren som manager vi noen gang har sett i Milan. Etter bare syv spilte kamper, derav fire tap ble det rett og slett ikke godt nok for en manager som skulle lede oss opp på tabellen. For en klubb som sist vant Serie A i 2011 er det på tide med en opptur. Kanskje kan Pioli lede denne snuoperasjonen, men om det er noe de fem siste sesongene har vist er det at resultatene utvilsomt kommer til å avgjøre hans skjebne.

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page