top of page

UEFA bøtelegger Milan


Milan kan vente seg en bot i hundre millioners-klassen fra UEFA.

Det skriver Gazzetta dello Sport. I følge den italienske sportsavisen kommer UEFA til å bøtelegge Milan med € 15-20 millioner fordi klubben ikke har klart å overholde Financial fair play-reglementet.

En beslutning fra UEFA er ikke ventet før sommerens Mercato stenger natt til 1. september, men siden partene tidligere ikke er kommet til enighet om hvordan dette skal løses, skal Milans finansielle direktører ha akseptert en bot fra UEFA.

Størrelsen på boten er de dog ikke fornøyde med, og ønsker en lignende avtale som det rivalene Roma og Inter tidligere har fått. De betalte en mindre del av boten, mens det resterende beløpet ble fryst og skulle kun betales dersom de ikke kom til enighet med UEFA på et senere tidspunkt.

Administrerende direktør Marco Fassone var i utgangspunktet positiv da partene møttes for en måned siden og hevdet den gang at UEFA ble presentert en oppsummering av den finansielle situasjonen for sesongen 2017/18 som var bedre enn ventet, men at det var forventet at UEFA ville sanksjonere klubben. Det ser ut til å stemme, men det er ikke ventet at det vil bli lagt restriksjoner på pengebruken denne sommeren.

I følge Gazzetta ønsker Milans eier Yonghong Li å dele boten med klubbens tidligere eierselskap Fininvest. Marco Fassone har tidligere vært klar på at han mener at Silvio Berlusconi og det tidligere regimet i stor grad har ansvaret for de økonomiske utfordringene klubben står ovenfor.

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page