top of page

Uavgjort i høydramatisk derby

Oppdatert: 9. nov. 2021


Det ble høydramatisk da verdens mektigste fotballderby gikk av stabelen i Milano søndag kveld - to straffer, selvmål, og en kamp som bølget frem og tilbake. Kampen endte uavgjort, men begge lag kunne lett ha vunnet.


Milan startet kampen veldig offensivt, men uten å skape de helt store sjansene, og Inter var hele tiden farlige på overganger. Ut av ingenting klarte så Kessiè å lage et klønete straffespark, som en viss tyrker selvsagt måtte ta - hvis navn må være unevnt. 1-0 til Inter.


Milan slo raskt tilbake. Alle trodde det var Fikayo Tomori som satte pannen på et frispark fra Tonali og styrte ballen i nettet. Reprisene viste derimot at det var et vakkert selvmål av Stefan de Vrij. 1-1, og game on!


Det skulle imidlertid ble enda mer drama. En forsvarstabbe av Ballo-Toure sendte den gamle Milanspilleren Matteo Darmian gjennom alene med Tatarusanu. I et forsøk på å rette opp feilen satte franskmannen inn en desperat takling som endte i nok et straffespark til Inter. Men Milan sin andremålvakt Ciprian Tatarusanu har så langt vist seg pålitelig i Maignans skadefravær, viste strålende rekkevidde, og tok Lautaro Martinez sitt straffespark nede ved stolperoten.


Inter fortsatte imidlertid å kjøre kontra på et Milan som åpnet store rom i sin iver etter å angripe. Først reddet Ballo-Toure en avslutning fra Nicolo Barella på streken, og deretter klarte Martinez å sette ballen utenfor fra 6 meters hold. Milan var heldige som ikke lå under til pause.


Inter tok styringen i andreomgang, og kontrollerte kampen. Sjansene kom ikke på løpende bånd, men de fikk nok en stor sjanse da Dzeko satte Vidal opp på blankt mål. Igjen ble ballen reddet på streken. Denne gangen av Pierre Kalulu. Men da undertegnede begynte å innstille seg på at Interskåringen måtte komme, snudde plutselig kampbildet. Barella ble byttet ut for Inter, og Bennacer, Saelemaekers, Rebic og Bakayoko kom inn for Milan. Med det mistet Inter initiativet på midten, og Milan fikk tilført ny energi. I sluttminuttene satte endatil Saelemaekers ballen på innsiden av stolpen, og Kessie kunne bare sette ballen i åpent nett. Ivorianeren havnet imidlertid ut av balanse, og satte ballen hårfint utenfor. Kampen ebbet ut, og det ble poengdeling i et ekstremt spennende og innholdsrikt derby.


Med dette resultatet er Milan fortsatt syv poeng foran byrivalen på tabellen, à poeng med Napoli. Etter landslagspausen går vi inn i et noe lettere kampprogram, mens Napoli møter flere av topplagene. Håpet er at seiersrekken fortsetter, og at vi kan gjøre et lite hopp forbi Spalettis menn. Men som vi har sett flere ganger denne høsten er det ingen kamper i Serie A som vinnes på walkover. Milan vil imidlertid forhåpentligvis nærme seg en skadefri tropp, og kan møte kampene med mer overskudd.


Spillervurdering:


Tata: 7

Calabria: 6

Tomori: 5,5

Kjær: 5,5

Ballo-Toure: 5

Tonali: 7

Kessie: 6

Diaz: 5

Krunic: 5

Leao: 6

Ibra: 5


Kalulu: 5,5

Bennacer: 6,5

Saelamaekers: 6

Rebic: 6

Forza Milan!

124 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page