top of page

To muligheter på overgangsmarkedet


Oppkjøpet ser ut til å hemme Milan på overgangsmarkedet denne sommeren, men flere medier har den siste tiden skissert to mulige løsninger for å få på plass forsterkninger. 

Forhandlingene mellom Fininvest og de kinesiske investorene har pågått i flere måneder og President Silvio Berlusconi har selv uttalt at det er på tide å gi stafettpinnen videre, men lite har foreløpig skjedd. Hver gang fristen nærmer seg dukker det opp en ny utsettelse, og nå melder flere at kalenderen vil nærme seg 2017 før avtalen formelt er på plass.

Dette gir selvfølgelig klubbens nye manager Vincenzo Montella hodebry, selv om han selv bedyrer at sommerens marcato ikke er noe han bruker sin energi på. Situasjonen er forsåvidt enkel, Fininvest vil ikke investere i et foretak som skal selges, mens kineserne ikke vil betale for noe som de fortsatt ikke eier. Hvis det skal komme inn nye spillere, må det finansieres ved spillersalg, og det er her det dukker opp to reelle alternativer i sommer.

Den ene løsningen er den som har vært mest omtalt, nemlig å selge toppscoreren Carlos Bacca. Colombianeren ankom Milan fra Sevilla i fjor sommer for € 30 millioner og det er ventet at Milan vil akseptere et tilsvarende bud i år. Bacca noterte seg for 18 seriemål på 38 kamper og ble lagets suverene toppscorer, men han fyller 30 år i september og det er kanskje ikke så dumt å satse på yngre krefter (les Lapadula og Niang). I tillegg har Bacca vist gang på gang at han bidrar minimalt i det oppbyggende spillet og passer klart best i par med en mer løpsvillig spiss.

Flere klubber har vært nevnt som potensielle arbeidsgivere for Carlos Bacca, med West Ham som den mest interesserte. Både klubb og spiller skal ha vært i forhandlinger, men colombianeren skal ønske seg til et lag i Champions League om han må bort fra Milano. PSG, Barcelona, Napoli og Bayern Munchen følger nøye med på hva som skjer rundt Milans toppscorer.

En annen mulighet som har åpnet seg opp er å kvitte seg med Mattia De Sciglio. Forsvarsspilleren har så langt ikke tatt det steget som man hadde regnet med da han debuterte tilbake i 2011, og er ikke som et førstevalg å regne. Han har både Luca Antonelli og Ignazio Abate foran seg på hver sin back, i tillegg til at Davide Calabria har hatt en fin utvikling det siste året. Han er dermed langt i fra uvurderlig i dagens mannskap, men har nettopp fullført et brukbart mesterskap og er i søkelyset til flere klubber. Milan mener at Mattia De Sciglio er verdt et sted mellom € 20-30 millioner og et salg kan bli et viktig bidrag til å forsterke lagdeler med et større oppgraderingsbehov. Serie A-rivalene Napoli og Juventus har tidligere meldt sin interesse og skal fortsatt ha backen på blokka, i tillegg til engelske Liverpool. Merseyside-klubben skal i følge La Gazzetta dello Sport forberede et bud på € 16 millioner for 23-åringen, en sum som ikke er så langt i fra Milans verdsettelse av spilleren.

Ut over overgangssummer ser det nå ut til at mulighetene for å forsterke laget ligger i å slanke lønnsbudsjettet, noe Adriano Galliani & Co. allerede er godt i gang med.

Overganger sommeren 2016:

Inn:

Leonel Vangioni (River Plate, Gratis) Gianluca Lapadula (Pescara, € 8 millioner) Gabriel Paletta (Tilbake fra lån) Alessandro Matri (Tilbake fra lån) Suso (Tilbake fra lån)

Ut:

Stephan El Shaarawy (Roma, € 11 millioner) Kevin-Prince Boateng (Frigitt) Philippe Mexes (Frigitt) Alex (Frigitt) Jeremy Menez (Frigitt) Christian Abbiati (Lagt opp) Mario Balotelli (Lån avsluttet)

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page