top of page

Tap i generalprøven


Real Madrid slo Milan i kampen om eget trofe.

De to, i historisk sammenheng, europeiske gigantene møttes i går til dyst i Santiago Bernabeu Trofy, en årlig kamp til ære for den spanske klubbens tidligere President og mannen de har oppkalt sin stadion etter. For begge lagene var det den siste testen før sesong sparkes i gang.

Real Madrid-Milan 3-1

2´ 1-0 Benzema 4´ 1-1 Higuain 45´ 2-1 Bale 90´ 3-1 Mayoral

Slik startet Milan:

Donnarumma G.; Calabria (82′ Bellanova), Musacchio (82′ Simic), Romagnoli, Rodriguez (56′ Caldara); Kessie, Biglia (65′ Mauri), Bonaventura (56′ Calhanoglu); Suso, Higuain (65′ Bacca), Borini (46′ Cutrone).

Slik forløp det seg:

Kampen startet i et forrykende tempo og allerede etter et drøyt minutt lå ballen i nettet bak Donnarumma. Carvajal ble spilt fri ute til høyre og slo inn foran mål. Der hadde Benzema løpt seg fri fra Calabria og headet ballen enkelt i mål på bakerste stolpe.

Gjestene ristet av seg skuffelsen og kun et par minutter senere klarte Milan å slå tilbake mot de hvitkledde spanjolene. Et langt oppspill ble klarert, men ballen spratt bare noen meter bort til Suso. Vingen sendte ballen mot mål og Navas bokset unna. Heller ikke denne gangen maktet de å klarere skikkelig, og Higuain mottok ballen på 15 meter. Den nyerverede spissen vendte opp, tok med seg ballen et par meter og curlet den elegant ned i Navas´ bortre hjørne.

Etter fem minutter testet Bale skuddfoten, men Donnarumma var med på notene og fikk fistet ballen til corner.  Da det var spilt 18 minutter fikk Asensio en god sjanse inne i feltet, men skuddet fra spiss vinkel ble tatt hånd om av Milans unge sisteskanse.

Midtveis i den første omgangen kom Milan til fire gode muligheter, to på frispark og etter overganger. I åpent spill fikk Real Madrid rensket unna i siste sekund, mens de på Bonaventura sitt frispark etter 28 minutter kunne takke Navas som reddet på mesterlig vis.

Siste halvdel av omgangen var ganske jevnspilt, men vertene hadde et lite spillemessig overtak og skapte også noen flere og større sjanser enn hva Milan maktet. På overtid kom det også en ny scoring da en corner plutselig bare landet på femmeteren. Walisiske Bale takket, bukket og hamret ballen i nettmaskene. Real Madrid tok dermed med seg en ledelse inn i garderoben.

I pausen ble Borini erstattet av Cutrone mens kampen fortsatte i et ganske høyt tempo hvor begge lag skapte et par gode muligheter. Etter 56 minutter kom Caldara og Calhanoglu inn for Rodriguez og Bonaventura, mens Mauri og Bacca kom inn for Biglia og Higuain 10 minutter senere. Like etter at Bacca entret banen kunne colombianeren utlignet etter at han vendte flott, rykket fra og rappet til innenfor sekstenmeteren, men skuddet gikk over målet fra skrå vinkel. Like etter var han på vei inn i bakrom og ble spilt fri før han serverte ballen på et sølvfat foran mål, men Cutrone skled og Carvajal ryddet opp.

Etter 82 minutter kom Simic og Bellanova, som begge har gått gradene gjennom akademiet, inn for Calabria og Musacchio og førstnevnte ble fraløpt da avgjørelsen falt. På overtid kom Real Madrid langs høyresiden og Modric ble spilt fri inne i feltet. Den ferske sølv-vinneren fra VM rappet til, men Donnarumma reddet. Returen havnet dog hos Mayoral som fra fire meter enkelt kunne heade inn 3-1 mens Simic stod halvannen meter unna.

Milan tapte dermed generalprøven og har mange ting å jobbe med inn mot seriepremieren hjemme mot Genoa søndag om en uke.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 8-5 Skudd utenfor mål: 8-7 Cornere: 7-5 Offside: 2-2 Frispark: 13-9 Gule kort: 0-0 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 62%-38%

Reaksjoner etter kampen

Gennaro Gattuso var relativt fornøyd med hvordan laget spilte, men ikke på måten kampen ble tapt.

«Dessverre slapp vi inn to mål på overtid. Vi må forbedre dette aspektet fordi det skjer ikke helt tilfeldig. Det var viktig at vi spilte godt fordi det er ikke så mye tid til å fokusere på ligaen og forberede oss på Genoa, som er en tøff kamp.»

«Dette laget må være klar over at vi alltid må forbedre oss og alltid må gi alt. Vi mangler litt fart, men dette vet vi og vil jobbe hardt den kommende uken for å være klare for Serie A. Mange spillere har hatt en tid sammen nå, og flere av nykommerne kan bli nyttige. Jeg var fornøyd med hvordan Caldara og Bacca spilte da de kom inn, men jeg foretrekker å snakke om gruppen fremfor enkeltindivider.»

«Jeg er fornøyd med den jobben vi har lagt ned i sommer, men vi må fortsette arbeidet. Vi spiller god fotball, men vi må bli mer bestemte. Dagens kamp var god og vi sloss for hver eneste ball, men til syvende og sist er det kvaliteten på lagene som utgjorde forskjellen.»

Den nyansatte legenden Paolo Maldini uttalte seg også etter nederlaget.

«Det var en tøff kamp og dette trofeet er veldig viktig for Real Madrid. Det var en flott atmosfære på stadion og vi spilte godt. Det å møte Real Madrid på Santiago Bernabeu er vanskelig, men viktig for vår videre vekst og forbedring. Jeg er fornøyd med prestasjonene, men ikke med resultatet. Vi kan ikke sammenligne oss med dem, det er urealistisk for vi har våre begrensninger. Nå tar vi det rolig et par dager før vi starter arbeidet inn mot seriestarten.»

«Higuain og Caldara gjorde det veldig bra. Gonzalo spilte en strålende kamp, scoret ett mål og hjalp laget. Han er sterk i hodet og en kvalitetsangriper.»

«Sergio Ramos har alltid sagt at jeg er hans idol, selv er han en av de sterkeste midtstopperne i verden.»

«Gennaro Gattuso har ikke endret seg mye fra da han selv var aktiv, men han tar mer ansvar fordi han må det. Karakteren hans er dog den samme.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

תגובות


bottom of page