top of page

Tøff beslutning for Berlusconi


En gruppe bestående av kinesiske og amerikanske aksjonærer skal nå være i førersetet i kampen om å bli medeier i klubben, men ikke på Presidentens premisser. 

Thailandske Bee Taechaubol har i flere måneder vært i samtaler om å kjøpe 48% av klubben, men mangelen på fremdrift har vært åpenbar.

Gazzetta dello Sport skriver i dag at en gruppe kinesiske og amerikanske investorer leder kappløpet etter at Mr. Bee ikke har fått på plass de avgjørende midlene til å gjennomføre handelen.

Den nye gruppen, hvis navn ikke er kjent, består av en kinesisk investor og en amerikansk rådgiver og skal ha vært i kontakt med Silvio Berlusconi for rundt et år siden, men da trodde man at førstevalget Mr. Bee hadde finansene på plass.

Forholdene er nå endret og det som tidligere var en interesse er i ferd med å bli forhandlinger mellom partene. Rapportene melder at en forhåndsavtale vil signeres innen kort tid og vil følges opp av en lønnsomhetsanalyse av klubben.

I følge Gazzetta er det tre markante forskjeller fra denne nye gruppen og Mr. Bee.

For det første er det her snakk om en sentralisering av makten hos den kinesiske investoren. I Mr. Bee sitt tilfelle var det snakk om flere investorer som skulle gå sammen om å kjøpe klubben.

Det er heller ikke snakk om like store summer som tidligere. Mr. Bee og hans investorgruppe skulle betale rundt € 1 milliard, mens den kinesiske investoren ikke er interessert i å overstige € 700 millioner. Dette er snakk om store økonomiske forskjeller for Milan og Berlusconi, men det kan meget vel være realiteten for en klubb som ikke har levert som forventet de tre siste årene.

Den tredje store forskjellen er hvor stor del av klubben som eventuelt skal selges. Der Mr. Bee hadde en avtale om 48% ønsker disse investorene å eie majoriteten av aksjene (over 50%), noe President Silvio Berlusconi aldri har ønsket da han fortsatt vil være klubbens øverste leder i fremtid.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page