top of page

Store kinesiske banker involvert i oppkjøpet


Flere av de potensielle investorene bak oppkjøpet av klubben har kommet frem i lyset i det siste, og det er ikke lilleputter det er snakk om.

Selve oppkjøpet skal etter planen fullføres neste måned, men investorene, som til nå har vært en godt bevart hemmelighet, er nå i ferd med å bli avslørt – ihvertfall ifølge ryktene. Corriero dello sport melder at elektronikk giganten TCL Corporation skal være en av av dem, mens den kinesiske stat via China Huarong, som driver med kapitalforvaltning, også skal være involvert. I tillegg til dette melder de at China Merchant Bank of Guangdong skal være med på laget. China Construction Bank, som er Kinas nest største bank, Ping An Insurance og Baoshang Bank blir nevnt i den italienske avisen Sole 24 Ore.

Ryktene skal ha det til at når den foreløpige avtalen ble underskrevet i august, ble det lagt ved en klausul som sier at minst tre av investorene skal være en del av den endelige overtagelsen – når denne finner sted.

Milans nye administrerende direktør, Marco Fassone, skal visstnok være på vei til Kina for å møte flesteparten av de involverte investorene. Her skal Fassone og representanter fra Sino-Europe Sports diskutere klubbens fremtid, samt finansielle og økonomiske betingelser. Ifølge Corriere della Sera skal han også møte kinesiske selskaper som kan være aktuelle som sponsorer, noe man igjen håper kan føre til en god slant penger i kassen for bruk under januarvinduet.

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page