top of page

Stor interesse for Milans første hjemmekamp for sesongen


Klubben melder om snart 50 000 solgte billetter til returkampen mot rumenske Craiova. Det er med andre ord europacup-feber – eller kanskje bare Milan-feber – blant hjemmefansen.

Milan har ikke spilt europacup hjemme på San Siro siden de tapte 1-0 for Atletico Madrid den 19. februar 2014, og de har ikke vunnet hjemme mot europeisk motstand siden Celtic ble slått 2-0 den 18. september 2013. Nå er det endelig klart for europacup igjen, og hjemmefansen viser at de har lengtet. Milan vant borteoppgjøret mot Craiova i Romania 1-0, etter scoring av Ricardo Rodriguez, og nå melder klubben at nærmere 50 000 har sikret seg billett til returkampen på San Siro førstkommende torsdag. Til sammenligning hadde Milan i fjor drøyt 32 000 tilskuere på sin første hjemmekamp, serieoppgjøret mot Torino, og et tilskuersnitt på rundt 40 000 over hele Serie A-sesongen. Også når det kommer til sesongkort håper klubben at flere skal hive seg på i år. I fjor ble det kun solgt 16 450 sesongkort, mens klubben håper å nærmest doble dette og selge 30 000 i år. Sesongkortsalget startet for snart to uker siden, men det er ikke sluppet noen salgstall så langt.

Det gode billettsalget til kampen mot Craiova kan nok også ses på som et resultat av sommerens mange signeringer, som har gitt fansen håp om at en ny storhetstid står på trappene. Klubben har i manges øyne, bare i løpet av overgangsvinduet, gått fra å være en topp 4 utfordrer til å bli en tittelutfordrer, noe som selvfølgelig trigger alle og enhver som er glad i Milan. Klubbens pengebruk har, uansett kommende prestasjoner i serien, gjort det til nærmest et krav at Milan skal spille i Champions League sesongen 2018/19. Skulle det skjære seg med en topp 4 plassering i serien, så finnes det også en vei inn til CL via europaligaen. Selv om europaligaen er en turnering som til tider nedprioriteres av lag, og som Montella selv har uttalt at kun skal brukes til å venne seg til midtuke-kamper, som en slags forberedelse til Champions League, ligger det altså en CL-billett i potten for vinneren uansett hvor seriøst man velger å ta det. Hvor mye Milan kommer til å legge i turneringen, blir spennende å se. Men først av alt må de jo komme seg inn, og det gjør de ved å slå Craiova ut nå i tredje kvalifiseringsrunde og så å vinne over det laget som venter i playoffen. Noe som bør være overkommelig.

Fansen ser uansett ut til å være klar for en ny sesong. Med 50 000 billetter solgt allerede nå, fem dager før første hjemmekamp, tyder alt på at det blir en herlig ramme rundt klubbens comeback i europacupen – selv om det «bare» er mot rumenske Craiova, og «bare» er tredje kvalifiseringsrunde til europaligaen.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page