top of page

Spillervurderinger: Milan – Juventus (1-0)Milan tok i går sin første seier mot Juventus på en evighet og er nå bare to poeng bak serielederen! Du kan lese mer om oppgjøret i vår kampoppsummering. Her får du spillervurderingene fra gårsdagens fantastiske seier:

Donnarumma – 7,0 – Gjør én feil i løpet av hele kampen når han slipper inn Pjanics frispark, men blir reddet av en feilaktig offside. Sett bort fra dette står han prikkfritt, med en rekke gode involveringer og en helt vanvittig redning når han redder alle tre poengene på slutten. Deilig å se den gleden han viser etter kampslutt!

Abate – 6,5 – Bra kontroll defensivt og setter inn en rekke avgjørende taklinger. Holder på å rote det til ved to anledninger, men retter opp i egne feil. Avgir litt mye rom til Alex Sandro til tider, men det virker å være et taktisk grep. Nydelig fremspill til Suso i forkant av målet.

Paletta – 7,5 – Kler av Higuain. Har full kontroll på argentineren gjennom hele kampen og har en kompromissløs stil som virkelig kan nytes i en kamp som dette. Takler som en gal mann, men har kontroll på det meste han foretar seg. Trygge valg med ball.

Romagnoli – 7,5 – Har spilt seg inn i landslaget og man kan se hvorfor. Fantastisk ballbehandling, en strålende venstrefot og en solid forsvarsspiller. Mer kynisk i denne kampen enn vi er vant til å se ham og gjør et par svært viktige taklinger når Milan er i trøbbel. Fantastisk opptreden!

De Sciglio – 6,5 – Starter svakt og lar Dani Alves komme til farlige innlegg gang på gang, men spiller seg stort opp utover i kampen. Mye involvert i frispillingen og løser det særdeles godt, og etter de første 15 spiller han også strålende defensivt.

Bonaventura – 6,5 – Leverer en god kamp nok en gang. Har tempo i alt han foretar seg, både i det offensive og defensive og er en viktig bidragsyter til at Milans taktikk fungerer i denne kampen. Gjør en grovjobb defensivt og har samtidig kreativitet og ferdigheter til å starte kontringer.

Locatelli – 7,5 – Jeg sier som Balotelli: Che gol! Eventyrhistorien fortsetter. 18-åringen har fått stadig mer tillit av Montella og har vist seg den verdig. I bare sin andre kamp fra start tør han å styre Milans midtbane mot selveste Juventus, og det gjør han særdeles bra! En del potensielt stygge feil som kunne blitt straffet hardt, men kommer ut av kampen som den store helten etter å ha dundret inn kampens eneste scoring med et drømmetreff av de sjeldne. En ny helt i Milano!

Kucka – 6,0 – Pleier å være dominerende i slike storkamper, men virket å ha fått en litt mer restriktiv rolle av Montella i dag. Holdt seg dypt i banen for å balansere midtbanen og gjør den jobben godt. Solid i duellspillet og gjør en god jobb defensivt.

Suso – 6,5 – Nokså anonym i store deler av oppgjøret, men viser strålende ferdigheter de ganger han får muligheten. Har et par farlige avslutninger og innlegg, og viser seg fra sin beste side når han setter hele Juventus-laget ut av spill før han spiller opp Locatelli til drømmescoringen.

Bacca – 6,0 – Sliter litt med å komme til sjanser når han må gjøre mye av jobben på egenhånd, men skal ha for å være tøff i duellspillet på topp og jobbe utrettelig. Har også noen gode fremspill og skaper litt trøbbel for Juve, men han er Milans svakeste mann her.

Niang – 6,5 – Får ikke mye sluttprodukt, men tar med Juventus-laget på løpetur gang på gang. Har et vanvittig rykk og fantastiske ferdigheter med ball, hvilket ga Milan litt pusterom i perioder. God til å holde på ballen og det er viktig i en kamp som dette.

Innbyttere:

Poli – I/V – Kommer inn for Niang for å bidra til å holde ledelsen inn, og det gjør Milan. Poli gjør ingen fantastisk kamp, men jobber knallhardt og tvinger Juve ut av rytmen.

Gomez – I/V – Settes inn de siste 10 og blir ikke satt på prøve.

Lapadula – I/V – Taktisk bytte på tampen. Skuffende at han blir løpt opp av Barzagli i det 94 minutt, etter å ha blitt byttet inn to minutter før.

Montella – 7,5 – For en kveld! Skepsisen til Montella var stor etter et noe mislykket opphold i Sampdoria, og tilliten vokste ikke etter tre poeng på de tre første. Siden den gang har Milan vært strålende, og det hele toppet seg i går kveld. Laget spilte klokt og var godt balansert gjennom hele oppgjøret, og Montella løste det taktiske på strålende vis. Milan tillot Juventus rom på kantene, men hadde god kontroll sentralt og kom på mange måter vinnende ut av midtbaneduellen. Offensivt handlet det hovedsakelig om kontringer, men det er en helt riktig inngang til en slik kamp. Syv italienere, snittalder på 24 år og unggutter som tar stort ansvar. Måtte dette vare sesongen ut!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page