top of page

SkaderapportMens landslagsfotballen ruller over verden tar vi en titt på skadesituasjonen i Milan før den viktige sesongavslutningen. 

Milan halser etter topplagene og er i skrivende stund to poeng bak Atalanta som innehar den siste Europacup-plassen etter at samtlige lag har spilt 29 kamper. Siden semifinalene i Coppa Italia består av Juventus, Roma, Napoli og Lazio later det til å holde med topp seks for å delta i neste sesongs Europa League. Bare for å nevne det, opp til Napoli på det siste Champions League-plassen er det ti poeng og all den tid de fire øverste lagene er inne i en særdeles god periode er det lite sannsynlig at Milan vil høre hymnen på San Siro neste høst.

Det som er helt sikkert er at Giacomo Bonaventura og Ignazio Abate er ferdigspilt for sesongen. Bonaventura pådro seg en muskulær skade i låret i slutten av januar og måtte gjennom en operasjon. Opptreningen går etter planen og en av klubbens viktigste spillere vil melde seg til tjeneste når laget starter sesongoppkjøringen til sommeren.

Det samme gjelder for vår visekaptein Ignazio Abate. Høyrebacken fikk et blodig øye i oppgjøret mot Sassuolo i slutten av februar, men spilte ferdig kampen før det bar videre til undersøkelser. Det som først var oppløftende nyheter forandret seg til at skaden var verre enn først antatt og hverken lege, klubb eller spiller vil ta noen sjanser med 30-åringens syn. Dermed er også han utilgjengelig for Vincenzo Montella ut sesongen.

En av høstens beste spillere, Suso, røk ut med en lårskade på trening tidlig i mars og mistet følgelig de to siste kampene mot Juventus og Chievo. Det er ikke kommet noen oppdateringer på spanjolens situasjon men det er ventet at han vil være tilgjengelig for Montella til neste kamp mot Pescara om en uke.

Den siste på skadelisten er Gustavo Gomez som pådro seg et muskulært problem under nåværende landslagssamling og er vendt tilbake fra Sør-Amerika. Det er fortsatt ikke kommet noen oppdateringer på paraguayanerens situasjon, men i all den tid han ser ut til å være et fjerdevalg i midtforsvaret er det ikke sikkert at Milan kommer til å savne 23-åringen nevneverdig.

Litt hyggeligere er det å både lese nyheter og se bilder av en Riccardo Montolivo i full vigør. I sesongens andre landslagspause i midten av oktober startet den nå 32 år gamle spilleren sentralt på midtbanen for Italia, men måtte ut med en kneskade allerede etter en halvtime. Det viste seg at det fremre korsbåndet i venstre kne hadde fått såpass hard medfart at en operasjon var uungåelig. Man fryktet lenge at hele sesongen ville gå fløyten, men tidligere i uken var han tilbake på feltet sammen med sine lagkamerater og det er ikke utenkelig at vi får se Monty i rødt og sort før serien er ferdigspilt.

Sidebackene Davide Calabria og Luca Antonelli har begge slitt med forskjellige problemer denne sesongen, men begge har vært med i troppen til de tre siste seriekampene og etter en full treningsuke begynner kanskje tiden å komme for at de er klare til å bidra i kamp.

Milans resterende kamper sesongen 2016/17: 

Pescara (B) Palermo (H) Inter (B) Empoli (H) Crotone (B) Roma (H) Atalanta (B) Bologna (B) Cagliari (B)

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page