top of page

Silva: «Jeg lærte mye av Nesta i min tid hos Milan»Vår tidligere bauta og nåværende PSG-spiller Thiago Silva gjorde nylig et intervju med AS, hvor han blant annet hyllet stoppermakker i Milan, Alessandro Nesta.

Brasilianeren var på Milanello i tre og en halv sesong før han tok turen videre til Paris, og sier at tiden i Milan var veldig viktig for hans utvikling som fotballspiller.

«Mine første seks måneder i klubben spilte jeg ikke kamper, siden klubben allerede hadde brukt opp kvoten for registrering av spillere uten EU-pass. Jeg fikk god tid til å tilpasse meg nivået og bli kjent med de nye lagkameratene mine»,  sa Silva til AS.

Midtstopperen snakket om hans tid i Milan, og samarbeidet med Nesta.

«Jeg lærte mye av Massimiliano Allegri, slik jeg har gjort av Ancelotti og andre trenere jeg har hatt gjennom karrieren min. Og når jeg fikk sjansen til å spille, var det sammen med Nesta. Han hadde utrolig mange kvaliteter, og var enkel å spille sammen med. Det var en to-årig mastergrad, og jeg utviklet meg mye som spiller.»

Den nå 31-år gamle Silva ble også spurt om årsaken til at han byttet ut San Siro med Parc Des Princes sommeren 2012.

«Alt skjedde veldig fort. Det føltes som om mine oppgaver i Milan nærmet seg slutten, og jeg likte virkelig prosjektet i Paris. Det å bli et sterkt lag i Ligue 1, vinne Champions League og skape historie med PSG trigget meg».

«Når jeg spilte i Milan slet vi med å kjempe om titler (ble seriemester i 2011), men jeg har stor respekt for Milan, og klubben vil alltid ha en spesiell plass i mitt hjerte.»

Kilde: http://www.football-italia.net/74578/silva-‘nesta-apprenticeship-milan’

4 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page