top of page

Sesongens første pressekonferanse


Les hva Vincenzo Montella sa på den første pressekonferansen for sesongen 17/18. 

I sin første sesong som Milan-manager ledet Vincenzo Montella laget tilbake til Europa, etter at de endte på sjetteplass i Serie A. Forventningene fra omgivelsene er store foran den kommende sesongen, spesielt med tanke på hva klubben har gjort på overgangsmarkedet så langt.

«Jeg er veldig entusiastisk. Laget er i utvikling og har blitt komplementert med både unge og erfarne spillere,» fortalte Montella på pressekonferansen.

«Jeg forventer mye hardt arbeid, men jeg kan ikke vente med å komme i gang. Vi er langt i fra ferdige med å bygge laget, og det er flere viktige avgjørelser som må tas i forbindelse med spillersalg.»

Montella er klar på hva ambisjonene er for den kommende sesongen.

«Vi ønsker å komme tilbake til Champions League. For å klare det må vi komme høyere enn to av disse lagene: Napoli, Roma, Atalanta, Lazio og Inter, som garantert har ambisjoner om å bli topp 4.»

«Vi må være klare og ambisiøse, men ikke arrogante. Vi har hentet inn en rekke spillere som kan hjelpe oss, men de har alle forbedringspotensiale.»

Manageren mener at det er fornuftige spillere klubben har hentet.

«Vi har forsøkt å tenke på både nåtid og fremtid når vi har kjøpt de spillerne som er på plass nå.»

«Jeg er veldig glad med de som har sluttet seg til oss, men det er kun Kessié og Borini som kjenner ligaen. Jeg vet ikke hvordan det vil påvirke oss som lag, men vi må komme dit vi vil raskt.»

Suso er en av spillerne som har blitt linket bort i sommer.

«Det viktigste er å beholde lagånden på topp, og både jeg og klubben verdsetter Suso over alle andre. Han har en lang kontrakt (2019, red. adm.) og så vidt jeg vet ønsker partene å jobbe sammen i fremtiden.»

«Jeg ser helt ærlig ikke problemet. Han er viktig for meg og klubben, men i løpet av disse 80 dagene siden overtakelsen har ledelsen vært nødt til å fokusere på viktigere ting. Jeg tror det er mer enn nok tid til å diskutere hans kontrakt etter hvert.» 

Det er allerede kommet inn seks spillere i sommer, mens samme antall har forsvunnet ut.

«Jeg tror ikke det er vanskelig å beholde den gode stemningen med alle endringene. Jeg tror at de gjenværende spillerne raskt kan bli vant til å se noen nye ansikter i klubben.»

Hakan Calhanoglu er en av de nye spillerne i laget, etter at han ble hentet fra tyske Bayer Leverkusen for € 2o millioner (pluss bonuser).

«Calhanoglu er en talentfull spiller som jeg har kjent til en stund. Han bekle flere roller, både på kant, bak spissen eller som en dyp midtbanespiller. Han kan spille i alle roller, men la oss vente å se hvordan han integrerer seg først.»

Videre fortsatte Montella å snakke litt taktikk.

«Per i dag har vi valget mellom Locatelli og Montolivo i regista-rollen, men ting kan fortsatt skje og vi evaluerer situasjonen hele veien.»

«Vi har muligheten til å fremstå på lik måte i forskjellige varianter. Det viktigste er ikke formasjonen, men at vi jobber etter de samme prinsippene som vi øvde på i hele fjor.»

Praten gikk videre til spillerne helt på topp, for også der er det endringer fra i fjor.

«Andre Silva er et godt prospekt og selv om han kostet en del (ca. €40 millioner, red. adm.), kan han utvikle seg mye hos oss. Han må bli mer komplett, men han er en moderne angriper som kan gjøre alt på egenhånd. Vi får se hvordan han utvikler spillet sitt hos oss, det er opp til meg å hjelpe han i riktig retning.»

Navnet til Nikola Kalinic dukket også opp. Spissen har vært linket til Milan i lang tid, og tidligere i uken gikk han selv ut og sa at han ville forlate Fiorentina.

«Både jeg og klubben liker ham som spiller, men vi ser på flere alternativer til hver enkelt rolle. Han er dog helt klart ett alternativ.»

«Jeg ble glad av å høre hans offentlige beskjed, men det er synd for Fiorentina. For oss er det derimot veldig hyggelig.»

Montella har selv stor tro på mannskapet sitt.

Det viktigste er at våre mål blir nådd. Dette laget skal kjempe om kvalifisering til Champions League og vi er et konkurransedyktig lag i kampen om fjerdeplassen.»

Dermed er sesongen sparket i gang i Milano, og flere spillere har vært på Milanello for fysiske tester og trening de siste dagene. Neste uke spilles den første treningskampen. Hele programmet for sommeren finner du her.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page