top of page

Ryddesjau på Milanello


Flere spillere kan forsvinne bort fra klubben i januar. 

Overgangsvinduet på nyåret er sjeldent fornuftig å bruke for å gjøre de store endringene, men det er en fin anledning til å justere stallen og kvitte seg med spillere som enten ikke er ønsket eller som trenger spilletid for å utvikle seg videre.

For Milans del er det i tillegg slik at, på grunn av det planlagte oppkjøpet, det ikke finnes midler tilgjengelige for å forsterke troppen. Det betyr at noen må ut før Vincenzo Montella eventuelt kan få på plass nye brikker i hans mannskap.

Keisuke Honda står med totalt 95 minutter fordelt på fem seriekamper denne høsten og har konstant vært linket bort fra Milan. Tilliten fra manageren er fullstendig fraværende, men i følge spillerens agent er ikke 30-åringen interessert i en overgang til Kina. Japaneren er dog redd for å miste landslagsplassen og en overgang til amerikanske MLS er det mest sannsynlige utfallet. Honda kom gratis fra Russland for tre år siden og hans kontrakt med Milan går ut til sommeren.

Situasjonen er ikke spesielt mye bedre for Luiz Adriano. Brassen kom fra Shaktar Donetsk i fjor sommer for € 8 millioner og gjorde sakene sine bra fra starten av, men havnet stadig lengre bak i køen og kom seg aldri inn på laget etter den mye omtalte «nesten-overgangen» til Kina for et år siden. Under Montellas ledelse har spissen fått 120 minutter fordelt på 7 kamper, men har til gode å være involvert i noen scoringer. Kontrakten med Milan løper til sommeren 2020 og Adriano Galliani uttalte nylif at en overgang til Spartak Moskva langt i fra er umulig i januar. Prisen på 29-åringen skal ligge på rundt € 7 millioner.

Denne høsten starten så fint for M´baye Niang, omtrent på samme måte som den gjorde i fjor. Den gang var det en bilulykke som satte en stopper for sesongens siste måneder, mens det nå er en markant formsvikt for angrepsspilleren. Med tre mål og tre målgivende pasninger på de første 7 kampene var Niang helt avgjørende for Montella, men i det siste har det dreid seg mer om straffebom, benking og overdreven tro på egne ferdigheter. For at det skal komme nye spillere inn må disse finansieres ved salg av andre, og Montella kan i følge Tuttosport klare seg uten 22-åringen. Priselappen skal være på €15-20 millioner og flere Premier League-klubber har tidligere snust på spilleren. Kontrakten med Milan går ut i 2019.

Det samme kan sies om Carlos Bacca som fortsatt er klubbens toppscorer denne sesongen. Colombianeren startet sesongen forrykende, men har ikke scoret siden starten av oktober. Han mistet i tillegg tre kamper med skade og i disse kampene har Gianluca Lapadula vist at han meget vel kan være mannen å gi tillit på topp for Milan. Flere klubber har vist interesse for Bacca, deriblant PSG, West Ham, Arsenal og gamleklubben Sevilla. Galliani skal visstnok kreve minst € 25 millioner for å slippe 30-åringen som har kontrakt i 2.5 år til.

Av andre spillere som har hatt lite tillit og vært linket bort i løpet av høsten kan både Andrea Polo (Torino), Jose Sosa (Galatasaray), Rodrigo Ely (Cagliari) og Leonel Vangioni ( New York Red Bull).

29 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page