top of page

Ruud Gullit: «Milanfansen er alt for vant med suksess, de er bortskjemte.»I et intervju med La Gazzetta dello Sport har Milan-legenden Ruud Gullit uttalt at Milans supportere er for vant med gode resultater, og at Inzaghi må gis tillit i hans forsøk i å føre Milan tilbake til toppen.

Førstkommende søndag venter Derby della Madonnina, et byderby som i mange år har vært en kamp mellom to europeiske topplag, har de siste sesongene kun har vært en kamp om ære. De to sovende gigantene fra Milano ligger på henholdsvis 8. og 10. plass i årets Serie A, hvor det er Milan som har «overtaket» med ett poeng. Alle kan være enig om at 8. plass ikke er verdig AC Milan, og mange supportere drømmer seg nok tilbake til gullalderen hvor de tre nederlenderne Gullit, Van Basten og Rijkaard terroriserte motstandernes forsvar i en årrekke. Førstnevnte har gjort et intervju med La Gazzetta dello Sport der han støtter Pippo og gir Milanfansen en ørefik.

«Pippo er fortsatt ung, han må lære. Dessuten har ikke Milan klassespillerne som Juventus har. Han trenger mer tid slik at man kan høste frukter av ideene hans. Milanfansen er alt for vant med suksess, de er bortskjemte.»

Gullit fortalte også at han synes Clarence Seedorf ble urettferdig behandlet under hans knappe seks måneder som Milantrener, i tillegg mener han at Adriano Galliani er nøkkelen til fremgang.

«Seedorf gjorde det bra, dessverre var han trener i en veldig merkelig periode for Milan. Det var høy spenning i klubben på den tiden, samtidig som Galliani var nære på å få sparken. Galliani har full kontroll på alt som skjer i fotballverdenen, og Milan har bruk for hans erfaring. Problemet er at hendene hans er bundet, det finnes ikke penger og de beste spillerne blir solgt.»

Angående ryktene om at Berlusconi skal være nære på å selge klubben hadde nederlenderen positive ting å si.

«Det kan være en bra ting. Hvorfor er dere sjokkerte? Se på England, en haug av klubber er eid av utenlendinger. Jeg tror at Berlusconi vil holde på majoriteten av aksjene. Milan jobber med å stable seg på bena, og jeg tror de er på riktig vei. Bare vent å se, de vil returnere til toppen.»

«Grunnmuren i gjenoppbyggingen må være ungdom og en ny stadion. San Siro er gammel og stort sett halvfull. Det er også et spørsmål om penger, Milan bruker mye på leie og sitter nesten ikke igjen med noe. «

På spørsmål om en mulig retur til klubben i fremtiden som trener, kunne ikke 52-åringen nekte for muligheten, mens han fortsatte gi Inzaghi støtte.

«Det ville vært en ære å trene Milan. Når jeg sier det betyr det ikke nødvendigvis at jeg vil bli Milans trener. Jeg vil understreke at Inzaghi må få tid til å utvikle seg. Det vil ikke holde med å kun kjøpe én spiller, her må det bygges et lag.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page