top of page

Reaksjoner etter kampen


Det var en positiv gjeng som møtte pressen etter gårsdagens seier mot Fiorentina. Hva som ble sagt kan du lese her.

Sinisa Mihajlovic:

«Jeg ønsker å takke alle spillerne fordi de spilte strålende alle sammen. Vi har avsluttet en vanskelig uke på en utmerket møte, men det var langt fra enkelt. Jeg vil også rette en spesiell takk til Presidenten. En god president er ikke en som bare hjelper deg med å vinne trofeer, men også en som sier de riktige tingene i de riktige situasjonene. Han lettet på presset vårt på det riktige tidspunktet. Om man forbereder seg til en kamp på en spesiell måte og laget følger kampplanen er det veldig givende for en trener. Laget har alltid gitt alt og noen ganger har det gått bra, andre ganger ikke. Det viktige er at alle spillerne alltid opptrer som profesjonelle spillere.»

Mihajlovic slo fast at om laget presterer på samme måte i fremtiden vil flere motstandere få problemer.

» Vi visst at Fiorentina ville beskytte ballen, men det var viktig for oss å ikke bare ligge dypt for å vente på dem, men at vi også klarte å justere opp presshøyden når det var nødvendig. I tillegg var vi dyktige på kontringer og det var slik vi straffet dem ved begge scoringene. Fiorentina har alltid scoret i sine seriekamper, men vi stoppet dem fra det i kveld. Det skal laget ha kreditt for. Vi fortjente seieren og det var en stor seier mot en sterk motstander. En overbevisende seier som dette er selvfølgelig godt for selvtilliten. Om vi spiller som vi gjorde i dag, og som vi også har gjort ved flere andre anledninger, kommer alle lagene til å få problemer med oss. Jeg håper at vi kan snu rundt på ting i den andre halvdelen av sesongen, og om vi klarer det vil vi oppnå noen gode ting. Det er fortsatt veldig lenge igjen og vi må bare ta en kamp av gangen.»

«Jeg håper at de gode resultatene vi har oppnådd i det siste vil gi litt ro til spillerne mine fordi det kan de trenge. Det er opp til oss å få fansen tilbake på stadion og snu buing til heiarop. Disse resultatene er en boost til moralen vår og vi har alltid trodd på det vi har jobbet med. Til tross for alt har vi forholdt oss rolige og laget har vært en samlet enhet hele veien.»

Både Honda og nyervervelsen Boateng fikk skryt at manageren etter søndagens forestilling.

«Spillerne har virkelig vist en sterk karakter. Honda jobber veldig hardt og er alltid til å stole på. Han følger alltid sine instrukser og jeg er veldig godt fornøyd med han. Jeg er også veldig glad på Boateng sine vegne og han fortjente målet sitt. Han har trent med oss i månedsvis og ikke gått glipp av en eneste økt. Det var veldig godt å se Balotelli tilbake, og den eneste vi venter på nå er Menez. Jeg håper at jeg snart har en komplett tropp tilgjengelig, for da blir det spennende å se hvor langt vi kan nå, laget utvikler seg hele tiden.»

Lagets formasjon har til stadighet vært et tema denne sesongen, og serberen gav klart uttrykk for hva han ønsker i fremtiden.

«Vi har endret formasjon tre ganger siden starten av sesongen. Når jeg har Boateng, Balotelli og Menez 100 % restituert ønsker jeg å spille 4-3-1-2. Inntil da tror jeg 4-4-2 gir oss de beste mulighetene for seier.»

Hvem som da skal spille på topp er ikke godt å si, men at Bacca har en høy stjerne hos manageren er det liten tvil om.

«Carlos Bacca er en viktig spiller for oss som er hensynsløs foran mål. Han er en nøkkelbrikke i angrepsspillet vårt, i tillegg legger han ned en enorm arbeidsinnsats. Han angriper alltid i bakrom og når han får de riktige pasningene som i kveld scorer han hver gang.»

Mihajlovic kikket litt tilbake på den siste tidens resultater

«Vi har kuttet avstanden opp til 4. og 5. plass og vi er fortsett med i Coppa Italia. Vi må troen på det vi driver med og ta en kamp av gangen. Som dere har sett har jeg alltid holdt hodet kaldt. Jeg mister ikke nattesøvnen og heller ikke smilet rundt munnen. Jeg kan ikke være fornøyd, men tankene mine er klare og jeg ser alltid fremover med hevet hode. Jeg fortalte guttene at jeg motiveres til å jobbe enda hardere når ting går litt i mot oss og jeg håper at de føler det samme. Vi må spille med besluttsomhet og ignorere alt som blir sagt og skrevet om oss. jeg vet at det er enklere sagt enn gjort og spillerne blir påvirket, og av den grunnen hjalp ordene fra Presidenten både meg selv og laget mitt. På de siste 16 kampene har vi 9 seire, 5 uavgjorte og 2 tap. Vi kunne fått med oss et par seire til, men det er lenge igjen til sesongslutt. Vi forbedrer oss fortsatt for hver kamp som går og vi må holde moralen oppe. Jeg føler meg alltid som en del av laget. Jeg føler meg som en Milanista på samme måte som jeg følte meg som en Laziale når jeg spilte for Lazio. Når du er profesjonell er du forpliktet til å være knyttet til laget du jobber for. Deretter avhenger alt av hvor mye du vinner og hvor lenge du er i klubben.»

Riccardo Montolivo:

«Vi trengte en solid seier mot et lag som lå over oss på tabellen og vi er veldig fornøyde med at vi klarte det. Uansett er vi klar over at vi fortsatt har en lang vei å gå. Vi klarte å stenge mellomrommet slik at de ikke fikk utnyttet plassen foran våre stoppere. Vi var nødt til å være kompakte og det klarte vi godt i kveld. Også våre offensive spillere gjorde en solid jobb i forsvar. Forholdet mellom manageren, hans støtteapparat og oss spillere i mellom har alltid vært godt. Vi kunne nok gjort det enda bedre om presset ikke hadde vært så stort, men samtidig vet vi at det vil bedre seg om vi fortsetter å levere solide resultater. Gode resultater leder automatisk til god respons fra fansen og i kveld fikk de se en god kamp hvor vi la ned en enorm laginnsats. Samholdet og ansvaret oss spillere imellom har alltid vært godt. I kveld spilte vi bra og det er vi fornøyde med. «

Også kapteinen, som ble byttet ut etter 70 minutter, var fornøyde med sine to offensive lagkamerater som kom inn fra benken.

«Boateng og Balotelli er to viktige alternativer for laget. De må fortsatt jobbe med kampformen sin, men de kan ha stor påvirkning når de kommer inn fra benken også. Vi må nyte denne seieren, men den neste kampen mot Empoli blir ikke lett. De er et godt organisert lag og vi må gjøre våre forberedelser skikkelig.»

Kevin-Prince Boateng:

«Dette var en veldig viktig seier for oss. Vi har fått tilbake selvtilliten etter de tre siste kampene våre. Vi trener hardt og vår innsats betalte seg i tre poeng i kveld. Vi visste at Fiorentina ønsket å ha ballen mye, men vi var kliniske foran mål og leverte en solid prestasjon. Det var en strålende kveld. Det var en vanskelig tid i sommer og målet mitt i kveld var til alle de som har trodd på meg. Jeg vil også takke manageren og lagkameratene mine. Vi har et sterkt ønske om å vinne neste kamp mot Empoli. Vi må være sterke og forberede oss godt gjennom den kommende uken.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page