top of page

Raiola: Donnarumma følte seg truetMino Raiola holdt i går en pressekonferanse som en følge av Donnarummas avslag på ny kontrakt med Milan, og agenten kom med noen voldsomme beskyldninger.

Den nederlandske agenten, som forøvrig er født i Italia, avholdt i går en pressekonferanse og har senere også uttalt seg til blant annet Sky Italia og Gazzetta dello Sport. Vi vil gjengi uttalelsene fra de ulike intervjuene, og vil senere i dag publisere en artikkel med Marco Fassones svar på Raiolas beskyldninger.

Raiolas pressekonferanse

Raiola åpnet pressekonferansen med å påta seg all skyld for at Donnarumma ikke fornyet kontrakten. Han hevdet at hans klient hadde blitt truet, og at forhandlingene med Milan hadde vært fiendtlige og truende. Agenten går så langt som å hevde at det skal ha forekommet drapstrusler, uten at at han peker på hvor anklagene kommer fra: «Donnarumma og hans familie ble truet. Truet med å ikke få spille, og til og med drapstrusler». Videre hevder 49-åringen at Donnarumma har blitt utsatt for mobbing av ledelsen i Milan den siste tiden, med et ummenskelig tidspress på å signere en ny kontrakt og trusler om å sitte på benken eller tribunen dersom de ikke signerte.

Agenten påstår videre at det ikke foreligger noen avtaler med andre klubber og at verken han eller Donnarumma har snakket med andre klubber. Han påpeker også at Donnarumma ønsket å bli i Milan, men at klubbens håndtering av situasjonen har vært uholdbar og at man ikke kan fortsette et samarbeid under disse vilkårene. Når det kommer til de økonomiske rammene uttalte Raiola på sin egen pressekonferanse at det ikke var et problem: «Penger? Det var aldri et problem med lønn.» Videre uttalte han seg om klausulene som har vært diskutert i media: «Når man begynner å snakke om klausuler er man ferdig med 90% av forhandlingene av en kontrakt. Så langt kom vi aldri.»

Raiola avsluttet sin egen pressekonferanse med følgende utsagn: «Jeg tar 100% av ansvaret for at det ikke ble noen ny kontrakt. Jeg og Mirabelli er på to forskjellige planeter. Jeg er ikke enig i, og kan ikke akseptere, hans oppførsel.»

Påfølgende intervjuer

Raiola uttalte seg først til RAI, hvor han sa følgende når han ble spurt om det var mulig å komme til enighet senere: «Gjenåpne samtalene? Jeg har ikke noen krig med Milan og har ingen problemer med Fassone, men jeg kan ikke se hvordan situasjonen skal forandre seg nå.»

I intervjuene med Gazzetta og Sky pekte agenten på at det ble for mye press på Donnarumma, og at han ikke ville la sin klient presses til å skrive under på en ny avtale med de rammene som lå til grunn. Raiola hevdet at klubben har lekket all informasjon om en potensiell avtale til media og slik ikke gitt Donnarumma den nødvendige roen i en slik situasjon. Videre uttaler agenten seg om Donnarummas sikkerhet, banneret ved Casa Milan og det han opplever som dårlig personalbehandling fra Milans side. Også i dette intervjuet rettet han fokuset mot Mirabelli med følgende uttalelse: «Gigio ble satt ut av Mirabellis uttalelse: Hvis du ikke signerer havner du på tribunen.» Raiola hevder også at Adriano Galliani, Milans tidligere sportsdirektør, skal ha gjort et forsøk på å få Raiola til å endre mening, men at det ikke vil lykkes. Han uttalte også at han ikke har tillit til den nye ledelsen, men at han har et godt forhold til Fassone.

Logiske brister

På sin egen pressekonferanse uttalte Raiola som nevnt at det aldri var et problem med de økonomiske rammene, men i intervjuet med Gazzetta kommer det likevel frem at dette har vært et tema: «Hvis man har en toppspiller i klubben, som Gigio, hvorfor tilbyr du da dobbel eller trippel lønn til Morata eller Aubameyang. Det gir ingen mening. Gigio er bare 18 år, men alder har ingen betydning». Også når det kommer til klausulen tyder uttalelsene i intervjuet med Gazzetta på at det har vært oppe til diskusjon: «Vi snakket aldri seriøst om det. Milan satte en pris på 200 millioner euro. Jeg svarte med 10 millioner euro, og 5 om Milan ikke nådde Champions League.» Han uttaler dog at man ikke kan sette en pris på en spiller som Donnarumma, og at en slik spiller bare dukker opp hvert 30 år. Her viser Raiola et snev av takknemlighet for at Milan har gitt hans klient tillit i ung alder.

Det påpekes at Donnarumma har et strålende forhold til trener Vincenzo Montella, og Raiola hevder det ville vært bedre å snakke med treneren enn å forhandle med den nye sportssjefen. Raiola utelukker dog ikke helt muligheten for at noe kan skje videre: «Hvordan ender det med Gigio? Ballen er på Milans bane. Om de ringer meg er det min jobb å lytte, men det er ingen tanke om å fortsette.»

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page