top of page

Qatar gjør seg klar for Supercup


Den 23. desember skal Milan og Juventus gjør opp om den italienske Supercupen på Jassim Bin Hamad Stadium i Qatar.

Det er dermed duket for en perfekt oppkjøring til den store dagen og hva er vel bedre enn å benke seg foran skjermen med et oppgjør mot den gamle dame (for de som feirer julaften 24. desember)?

Den italienske supercupen spilles normalt sett mellom vinneren av Serie A og Coppa Italia, men siden Juventus tok det double er det Milan som tapende finalist som får tildelt plassen i supercupen.

Det er andre gang Jassim Bin Hamad Stadium er vertskap for den italienske supercupen. Forrige gang var tilbake i 2014 da Juventus slo Napoli på straffer.

Siden denne turneringen så dagens lys i 1988 har finalen blitt spilt utenfor Italia hele åtte ganger (første gang i 1993). Dette for å gjøre et forsøk på å øke interessen for italiensk fotball. Kampen har blitt spilt i Kina fire ganger, to ganger i USA, en gang i Libya og en gang i Qatar.

Juventus har vært i flest finaler med sine elleve kamper, hvorav syv er vunnet. Den gamle dame har vunnet den italienske supercupen fire år på rad. Om de skulle vinne i år også tangerer de Inter sin rekord på fem strake finaleseire (2005-10).

Milan på sin side har spilt ni finaler og vunnet seks, forrige gang tilbake i 2011.

På de 28 finalene som tidligere er spilt viser det et klart flertall seiere til laget som kommer fra en Scudetto. Hele 21 ganger er det laget med et ferskt seriegull i bagasjen som har stukket av med Supercupen.

Kampen starter kl 20.30 norsk tid lille julaften, men det er uvisst om den blir vist på noen tilgjengelige kanaler. Vi kommer tilbake med mer informasjon i forkant av oppgjøret.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page