Pro Patria – Milan avbrutt etter rasistiske tilrop

I dag spilte Milan en treningskamp mot Lega Pro Calcio(nivå 4)-laget  Pro Patria som en forberedelse til den kommende vårsesongen. Oppgjøret, som i utgangspunktet skulle være et vennskapelig møte, utviklet seg etterhvert til å bli en skamplett for fotballen. Hjemmelagets ultras, de mest ekstreme tilskuerne, kom med rasistiske tilrop mot flere av Milans spillere og man kunne tydelig se Muntaris misnøye med supporterne etter kampens eneste scoring. Noen minutter senere var det nok. Kevin Prince Boateng mottok ballen på venstrekanten, stoppet opp, tok ballen i hendene og skøyt den opp på tribunen hvor tilropene kom fra. Videre valgte han å ta av seg trøyen og gå mot garderoben. Resten av laget fulgte også etter inn i garderoben, og det skal angivelig ha vært kapteinen Ambrosini som besluttet at man ikke skulle gjenoppta kampen.

Milan blir nå hyllet for sin respons, og spesielt på nettstedet twitter har mange ytret sin støtte i kampen mot rasisme. Tilropene under kampen skal ha vært av det grove slaget og selv Stephan El Shaarawy ble utsatt for en rekke rasistiske tilrop. Fremfor å fullføre kampen valgte man å dra tilbake til Milanello, hvor laget gjennomførte en lett treningsøkt. Ambrosini er foreløpig den eneste spilleren som har uttalt seg til media om saken og han beskriver det som en trist affære, men poengterte at man på et senere tidspunkt vil returnere til Pro Patria for å spille kampen på ny, slik at de tilskuerne som hadde møtt opp skulle få se sine helter under bedre omstendigheter.

I videoen under finner man høydepunkter fra de første 25 minuttene. Videoen viser også situasjonen hvor Boateng stopper kampen og Milan forlater banen.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle