top of page

Pressekonferanse før kampen


Milanello – Onsdag ettermiddag ble det som vanlig holdt pressekonferanse før kampen og Mihajlovic hadde tatt med seg Mexes og Abbiati, som begge er ventet å spille en rolle i dagens oppgjør mot Samdoria. Les hva de hadde å si her.

Sinisa Mihajlovic:

«Dette er en viktig kamp for oss. Som jeg sa før de andre rundene er det et klart mål for oss å komme langt, spesielt når vi ikke spiller i Champions League. Vi har også alle kvaliteter som kreves for å vinne.»

Manageren benyttet anledningen til å gratulere klubben med sin 116 bursdag.

«Jeg ønsker klubben til lykke med dagen og håper at vi i fremtiden kan feire med tilsvarende suksess som det har vært i fortiden med triumfer i Serie A, cupen og Europacupene.»

Den pressede manageren innrømmer at han syns laget har vært uheldig i det siste og bedyrer at han ikke sliter med presset han har hengende over seg.

«Selv om vi hadde fortjent å vinne de to siste kampene klarte vi det ikke. Vi er kompakte, tror på at vi kan nå våre målsetninger og står på videre. Vi må være konsistente, og det er fakta at vi kun har tapt en kamp (1-0 borte mot Juventus) siden tapet mot Napoli (0-4).  Vi har vært litt uheldige i de to siste kampene, men vi er også klar over at vi må forbedre oss i fremtiden og jeg er overbevist over at det vil skje. Personlig er jeg rolig og avslappet, og blir ikke stresset av situasjonen fordi jeg er bredskuldret og vi må bare angripe hver eneste kamp og se hva vi kan få til.» 

«Vi har noen spillere som sliter fysisk for tiden, men jeg vil som vanlig stille med den sterkeste elleveren som jeg har til rådighet. Vi er det fjerde beste laget i serien til å skape målsjanser, men kun nummer tretten til å utnytte dem. Laget skaper nok sjanser så det er opp til angriperne våre å bli mer effektive foran mål. Spillerne ser hver eneste dag at jeg er rolig. Jeg er minst mulig i garderoben fordi jeg syns spillerne skal kunne holde på med sitt der.»

«Jeg har sagt helt fra starten av at jeg ikke er på jakt etter unnskyldninger. Vi skal komme oss ut av denne vanskelige situasjonen sammen og det er det vi jobber med hver eneste dag. Spillerne leter heller ikke etter bortforklaringer, de er også klar over hva de kan og må gjøre. Den eneste måten for å få arbeidsro for meg og mine spillere er ved å vinne fotballkamper. Vi må være selvsikre å tro at det er mulig for da blir alt mye enklere.»

Spillerne har blitt utsatt for massiv buing fra egne supportere i det siste, men får ikke all verdens støtte fra sin manager.

«Vi er vant til å bli buet på, men det er selvfølgelig ikke noe hyggelig når våre egne fans gjør det. På en annen side er de frie til å vise sin misnøye på den måten og så lenge det foregår i siviliserte former kan jeg ikke klage. Vi må akseptere protester og det bør få oss til å jobbe enda hardere for å gjøre buingen om til applaus. Det er veldig typisk i Italia, men om du spiller i et annet land er det ikke like ekstremt. Om du ikke tåler det er det på tide å bytte jobb, men mitt inntrykk er at alle mine spillere har erfaringen til å være sterke nok til å tåle det.  Det kan selvfølgelig hende at en enkelt spiller blir påvirket av det, men jeg synes blant annet at Montolivo har gjort det godt så langt og ikke blitt påvirket.»

Serberen gav også en liten oppdatering på skadefronten.

«Mario Balotelli har feber og vil ikke være med laget i morgen. Luca Antonelli er tilbake fra skade og hadde sin første trening sammen med gruppen i går, så han blir med og starter på benken. Honda vet at han må ta vare på sine muligheter og gjøre valget vanskelig for meg. Han er en viktig spiller, men det er perioder hvor han er i godt slag og perioder hvor han ikke er det. Han spilte mye i starten av sesongen og litt mindre i det siste. I morgen vil han være tilbake på laget.»

Christian Abbiati:

«Vi må doble vår konsentrasjon i denne kampen siden det er vinn eller forsvinn. Siden vi ikke spiller i Europa må vi forsøke å komme så langt som mulig i cupen og gjøre det bra i serien. Mine gratulasjoner går til klubben sammen med et ønske om å være på topp. Vi står tett sammen i garderoben og ror i samme retning. Fansen har mistet mye av tålmodigheten med laget etter to svake år, og det forstår jeg godt. Men vi jobber alle hardt for å komme tilbake på topp der vi har vært i fortiden og der vi hører hjemme i fremtiden. Vi trenger en sterk rekke med kamper for å få tilbake selvtilliten som gode resultater gir deg. Hvis vi hadde klart å vinne de to siste kampene hadde vi hatt 29 poeng og situasjonen ville vært annerledes. Igjen, jeg forstår at fansens tålmodighet er ved bristepunktet, men jeg ser all den jobben manageren legger ned i sin jobb og jeg tror vi vil reise oss kjapt.»

Philippe Mexes:

» Vi må gå i krigen og komme hjem med en seier. Jeg ønsker klubben til lykke med dagen og gratulerer til alt den har oppnådd i fortiden. Det er mange nye spillere her med mye erfaringer, men jeg innser at alle kan gjøre mer og jobbe hardere. Honda er god, han jobber hardt og forholder seg rolig. Jeg spiller heller ikke så mye som jeg skulle ønske, men det er ikke noe vi klager over. Vi er rolige og gjør jobben vår så er det opp til manageren å ta ut laget.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page