top of page

Pressekonferanse før kamp


Sinisa Mihajlovic´pressekonferanse før kampen mot Atalanta fant sted fredag ettermiddag. Les hva han og klubbens kapteiner sa her!

Mihajlovic startet med å fortelle om viktigheten av fansen og  den kampen.

«Fansen vår er veldig viktige. Vi ønsker at de skal heie på laget slik de gjorde før. Men det er opp til oss å få dem på vår side. Hvis vi legger til grunn hva spillerne har prestert i det siste, fortjener de ett fullsatt San Siro. Kampen i morgen er den viktigste så langt denne sesongen. Om vi vinner forlenger vi vår ubeseirede rekke og klatrer videre på tabellen. Det vil også ta bort litt av presset på oss før landslagspausen. Vi vil få muligheten til å lade batteriene og få flere spillere tilbake fra skade. Jeg håper spillerne er klare over kampens viktighet.»

Treneren snakket om tiden som har vært og veien videre for klubben.

«Vi må fortsette i dette sporet. Mot Lazio viste vi at vi kan spille godt og slå hvem som helst. Vi viste at vi er et sammensveiset lag med mye kvalitet som er villige til å ofre det som kreves. Vi får mer ris enn ros nå, men jeg tror, med tanke på resultatene, at det er  for tidlig å gjøre seg opp en mening. Vi er ikke perfekte nå, men vi var heller ikke håpløse tidligere i sesongen. Resultatene våre kommer ikke ut av løse lufta. Vi har ikke løst alle utfordringene våre enda, men vi vet at vi er på riktig vei. Den største anerkjennelsen er for meg kommentarene fra Arrigo Sacchi. Det å få ros fra en mann som i sin tid forandret fotballen viser at vi gjør mye riktig.»

Mihajlovic hadde også gjort seg opp noen tanker om lørdagens motstander.

«I morgen kommer den viktigste kampen siden sesongen startet. Atalanta er en tøff motstander. De har gjort det godt så langt, bortsett fra den siste kampen deres (3-0 tap mot Bologna, red. adm.).De har farlige spillere som kan gjøre livet surt for oss. Vi må ikke undervurdere dem. Jeg har stor respekt for deres trener Edy Reja. Han er en stor mann og jeg respekterer han så mye at jeg vil gjøre alt som står i min makt for å slå han. »

Serberen fokuserte på at laget var samlet som en gruppe, og at alle involverte i klubben var viktige brikker i jakten på suksess.

«Vi mangler flere viktige spillere, men jeg er sikker på at de som kommer inn vil gjøre det bra. Vi har fremstått som en sammensveiset gruppe i det siste. Når du har det i bunn kan du komme forbi ethvert hinder.

«Lagmiddagen? Jeg har alltid organisert de. Det er ikke den første gangen, og heller ikke den siste. Det var også en måte å fortelle at alle er like viktige, også de som jobber i bakgrunnen. Det var min måte å takke dem på. De er er helt avgjørende for oss, for de legger til rette for at vi skal kunne jobbe godt og prestere på banen. Når vi er en samlet enhet kan vi oppnå store ting. Slike ting er nødvendige innimellom, både for å lette på trykket og få alle til å føle seg komfortable. Jeg håper at det kommer flere slike samlinger i fremtiden…. Og at noen andre tar regningen neste gang! (Bryter ut i latter, red.adm.)

Han ønsker likevel at spillerne skal holde beina på bakken og ikke tro at de er «verdensmestere».

«Ingenting har endret seg, og vi bruker ikke for mye tid på å studere tabellen. Vi har gjort det godt og klatret, og vi er i en posisjon vi fortjener. Vi har fått de poengene vi har fortjent de første 11 rundene av sesongen. Målet vårt er en topp 3-plassering. En seier i morgen kan være et vendepunkt for laget. Vi må uansett ta en kamp av gangen å skynde oss sakte. Etter runden kommer en landslagspause hvor vi kan restituere oss både fysisk og mentalt. Vi har funnet en formasjon som fungerer for laget, men det er ikke noe som tilsier at vi ikke kan endre den på et senere tidspunkt. Det nåværende oppsettet gjør oss mer kompakte og solide defensivt. Når vi før tilbake flere angrepsspillere vil vi vurdere situasjonen på nytt. Mentaliteten må uansett forbli den samme: Alltid offensive i tankegangen og med mange folk i angrep.»

Det har vært spekulasjoner om Hondas fremtid i det siste, og Mihajlovic la ikke akkurat en demper på spekulasjonene.

«En spiller på Milan må være fornøyd. Om han er misfornøyd kan han dra. Honda har, hvis jeg husker riktig, spilt kamper for oss. Ingen her er uunnværlige, men alle er viktige brikker i troppen. Når du får sjansen til å spille, må du være sikker på at du er klar. Alt handler om å trene godt. I fotballen oppstår både skader og suspensjoner, og muligheten for spilletid er til stede. Hvis en spiller ikke får spilletid må han være sint på seg selv, ikke på treneren. Det er prestasjonene som står for snakkingen.

Diego Lopez har forlatt landet for å få behandling for sine kne-problemer, og treneren så sitt snitt til å skryte av mentaliteten til målvakten.

«Jeg har allerede sagt at jeg verdsetter han høyt, men jeg syns ikke han var på sitt beste. Han har virkelig stått frem som en mann i det siste og spilt med en vond skade, og har ikke kommet med unnskyldninger. Vi vil vente på at han kommer tilbake. Jeg vil uansett ikke ta noe fra Donnarumma. Han er virkelig en juvel for Milan, og det er godt å se at fremtiden til italiensk fotball presterer så godt.»

Han uttrykte sympati for Luiz Adriano, som har blitt rammet av formasjonsendringen.

«Jeg syns synd på Adriano siden Bacca utgjør forskjellen. Jeg vil gratulere Adriano for hans innsats når han har kommet inn fra benken. Hans 2 scoringer har gitt oss 6 poeng. Jeg vil ikke glemme det. Han er en viktig spiller som utvikler seg og trener med en enorm lidenskap. Han vil få flere muligheter i fremtiden.» 

Cerci fikk nok en gang omtale av sjefen, men de kjenner hverandre godt og Miha ser ut til å trykke på de riktige knappene om dagen.

«Bonaventuras suspensjon er en skam. Jeg føler med ham, fordi det hadde vært fint å få muligheten mot hans gamle klubb. Jeg har uansett alternativer som vil komme inn og gi alt for laget. Cerci utvikler seg for hver kamp som går. Han må være konsekvent i arbeidet hele uken gjennom. Det har alltid vært hans utfordring. Han er uansett en av landets beste spillere 1 mot 1 offensivt når han er i form.»

Riccardo Montolivo:

«Jeg er fornøyd med min egen prestasjon mot Lazio, men det er hva laget leverer som er det viktigste. Det må vi ikke glemme. Vi har fortsatt en lang vei å gå, og vi må fortsette å spille med den samme tilnærmingen og holdningen som vi viste mot Lazio. Spillerne som kom inn fra benken var avgjørende. Honda kjempet for hver eneste ball i fem minutter. Vi må holde trykket oppe. Neste gang vi vinner tre kamper på rad, er middagen på min regning!»

Kapteinen fortsatte med egne prestasjoner og utvikling.

«Fra spøk til alvor, jeg er ikke overrasket over mine egne prestasjoner. Meningene er ofte basert på opplevelser, og ikke på statistikken. Jeg har alltid jobbet hardt for å forbedre mine svakere sider. I Fiorentina jobbet jeg hardt for å gjenvinne ballen, og resultatet av den jobbet har kommet frem i det siste. Jeg føler meg bedre, og på torsdag trente jeg delvis sammen med laget. Det er et muskulært problem, så jeg må være litt forsiktig.»

Nigel De Jong:

Nederlenderen viste ikke tegn til klaging på hans nåværende benketilværelse.

«Vi må fortsette å forbedre oss og jobbe i riktig retning. Vi må plukke tre nye poeng mot Atalanta. Det er ikke bare startelleveren som er viktig, men hele troppen. Jeg er også en del av gruppen som har vunnet tre strake kamper. Jeg prøver alltid å hjelpe laget i alle situasjoner.»

Kilde: http://www.acmilan.com/en/news/show/159449

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page
<