Pippos gutter vant Viareggio CupViareggio cup

Filippo Inzaghi er trener for Milans primavera-lag, og har høstet mye skryt for sin håndtering av denne oppgaven. Han ble nevnt som en aktuell arvtaker når Allegri forlot klubben, men som kjent forble han hovedtrener for klubbens juniorer. Det har han gjort med stor suksess og i dag tok ungguttene hjem seieren i den prestisjetunge Viareggio Cup.

Milan var forhåndskvalifisert for sluttspillet og tok derfor ikke del i gruppespillet, hvor blant annet Milans samarbeidsklubb Stabæk røk ut. I første utslagsrunde vant Pippos menn 3-1 over den kroatiske klubben Rijeka før colombianske Envingado ble beseiret i kvartfinalen. I semifinalen ventet Fiorentina og Milan vant her 4-2, noe som ga dem mulighet til å revansjere fjorårets finaletap.

På motsatt banehalvdel sto Anderlecht, som i fjor vant turneringen etter å ha slått Milan 3-0 i finalen. I år var det duket for revansje, men også i år tok Anderlecht føringen i det som etter hvert skulle bli en svært så dramatisk kamp. I underkant av ti minutter senere utlignet Milan, og det på fantastisk vis. Andrea Petagna mottok ballen feilvendt utenfor 16-meteren, men fikk på fantastisk vis fyrt av en volley som fant nettmaskene. Før det var spilt 90 minutter fikk begge lag en spiller utvist og kampen gikk dermed inn i ekstraomganger med ti mot ti.

I ekstraomgangene skulle Petagna, som også har fått noen kamper for A-laget, bli avgjørende nok en gang. Han var tredje sist på ballen da Michael Fabbro sendte Milan i føringen. Fabbro mistet forøvrig hodet etter målet og feiret på seg sitt andre gule kort. Milan var dermed nede i ni mann, men kontrollerte fortsatt kampen. Alessandro Mastalli punkterte kampen da han på fint vis økte til 3-1, nok en gang etter fint forarbeid av Petagna.

Derfra og inn ble det en parademarsj for Milan, og kapteinen Davide Pacifico kunne løfte pokalen etter kampslutt. Dette var klubbens niende triumf i turneringen, og Milan er dermed den mestvinnende klubben gjennom turneringens historie.

Vi gratulerer Pippo, Petagna og resten av Primavera-stallen med en god turnering, og håper å kunne se flere av dem på A-laget i fremtiden.

Her kan du forøvrig se målene fra finalen:


9ende triumf og ble med det mestvinnende

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle