Overgangssommeren – Ut

Dette er en av to artikler hvor du vil få en oversikt over alle overgangene Milan har vært involvert i gjennom sommervinduet. Summene vil være oppgitt der vi har noen kunnskap om dem, og avslutningsvis vil vinduet oppsummeres og vurderes, samt at regnskapet skal telles opp. Dette vil gjøres i den kommende artikkelen, som omhandler spillere inn. Her får du oversikten over spillerne som ikke skal spille for Milan kommende sesong.

Vi begynner med de som har forlatt klubben, og her er det noen store navn samt en hel del unge spillere som har forlatt klubben, gjerne etter endt sameie-avtale. Først ut var spillerne på utløpende låneavtaler, og her forlot Adel Taarabt, Matias Silvestre og Adil Rami(kjøpt på et senere tidspunkt) klubben etter at klubben valgte å ikke benytte seg av utkjøpsklausulene. De neste ut dørene var spillerne uten kontrakt, og her forsvant Kaká, Marco Amelia, Urby Emanuelson, Bakaye Traoré og et par mindre kjente spillere ut.

En del spillere har også gått ut på lån, deriblant Robinho, Alessandro Matri, Antonio Nocerino og Gabriel. Milan solgte ikke så mange spillere i løpet av sommervinduet, men salgene av Balotelli, Bryan Cristante og Kevin Constant førte til at man fikk inn i overkant 30 millioner euro i sommerens overgangsvindu. I tillegg har sommerens overgangsvindu resultert i en nedgang i lønnsutgifter. Her er den fulle oversikten over spillere som har forlatt klubben, forsøkt sortert etter hvor interessant overgangen er innen hver kategroi: (Artikkelen fortsetter under tabellen).SpillerOvergang/LånTilSum (Mill €)Mario BalotelliOvergangLiverpool22Bryan CristanteOvergangBenfica6,5Kevin ConstantOvergangTrabzonspor2,5KakáOvergang (Bosman)Orlando0Urby EmanuelsonOvergang (Bosman)Roma0Bakaye TraoréOvergang (Bosman)Bursaspor0Ferdinando CoppolaOvergang (Bosman)Bologna0Kingsley BoatengOvergang (Bosman)NAC Breda0Marco SperanzaOvergang (Bosman)Savona0Pontons PazOvergang (Bosman)Sampdoria0Edoardo PazzagliOvergang (Bosman)Pistoiese0Marco AmeliaBosman 0Luca SantonocitoBosman 0Adil RamiEndt lånValencia Adel TaarabtEndt lånQPR Matias SilvestreEndt lånInter Alberto PaloschiOvergang (Endt sameie)Chievo3,5Rodrigo ElyOvergang (Endt sameie)Avellino–Bartosz SalamonOvergang (Endt sameie)Sampdoria(Poli-avtalen)Mattia ValotiOvergang (Endt sameie)Albinoleffe–Lorenzo FerrarriOvergang (Endt sameie)Hellas Verona–Filippo PerruchiniOvergang (Endt sameie)Lecce–Filippo LoraOvergang (Endt sameie)Cittadela–Luca BertoniOvergang (Endt sameie)Carpi–Riccardo PiscitelliOvergang (Endt sameie)Benevento–RobinhoLånSantos–Alessandro MatriLånGenoa–Antonio NocerinoLånTorino–Andrea PetagnaLånLatina–GabrielLånCarpi–Valter BirsaLånChievo–Jherson VergaraLånAvellino–Didac VilaLånEibar–Simone GanzLånComo–Marco FossatiLånPerugia–Gianmario ComiLånAvellino–Stefan SimicLånVarese–Nnamdi OdumandiLånCrotone–Gianmarco ZigoniLånMonza–Giacomo BerettaLånPro Vercelli–Attila FilkorLånAvellino–Marcus DinizLånLecce–Matteo ChinellatoLånSüdtirol–Johad FerrettiLånSPAL–Ezekiel HentyLånND Gorica–Edmund HottorLånU. Venezia–Marco BortoliLånMessina– Totalsum (Kjente beløp):34,5

De største overgangene er nevnt over tabellen, men det er også en del av de litt mindre avtalene det er verdt å bite seg merke i. De lovende ungguttene Rodrigo Ely og Bartosz Salamon har forlatt klubben etter å ha blitt kjøpt ut av sine deleieavtaler, og er derfor ikke å finne i Milans rekker lenger. Mattia Valoti trente en periode med A-laget, men har nå lidd samme skjebne. Kingsley Boateng var også omtalt som en spennende spiller, men etter noen år uten ønsket fremgang fikk han ikke fornyet kontrakten og skal nå spille i nederlandsk fotball.

Milan har også lånt ut en rekke spennende spillere, og den kanskje mest spennende er spissen Andrea Petagna. Han fikk noen innhopp for A-laget forrige sesong, og skal nå sikre seg førstelagserfaring gjennom et utlån til Latina, et topplag i Serie B. Også Jherson Vergara skal spille Serie B, og den lovende colombianske midtstopperen er av mange spådd en stor fremtid. Simone Ganz er en annen lovende spiller som er på utlån, men i likhet med sine spisskollegaer Gianmarco Zigoni og Giacomo Beretta har ikke utviklingen vært like bra som forventet og alle 3 må overbevise på utlån om de noensinne skal få sjansen i Milan-trøya.

Av de mer omtalte låneavtalene er også Didac Vila etter alle solemerker ferdig som Milan-spiller, og spanjolen har nå gått på utlån til Eibar. Etter utlånet løper kontrakten ut, og han står dermed fritt til å signere for Eibar på en permanent avtale. Av de mer spennende utlånene er også Marco Ezio Fossati. Det høyt verdsatte midtbanetalentet ble kjøpt for en relativt stor sum i 2010, og har siden vært på utlån for å få spille førstelagsfotball. I år blir det for Perugia i Serie B.

Som nevnt vil det publiseres en artikkel som omhandler alle spillere som har ankommet Milan i løpet av de neste dagene, og her vil også totalregnskapet og en vurdering av overgangsvinduet gjennomføres. Ser du noen mangler i oversikten er vi svært takknemlige for kommentarer som kan gi oss en komplett liste.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle