Offisielt: Torres og van Ginkel til Milan

Milan har signert både Fernando Torres og Marco van Ginkel fra Chelsea på låneavtaler.

Den mest kjente av de to, Fernando Torres, har spilt fire sesonger hos de blåkledde fra London, men har ikke lyktes spesielt godt. 30-åringen har spilt mye, men har vært offer for mye kritikk grunnet mangelen på målpoeng. Han ble i sin tid en av verdens dyreste fotballspillere da han gikk fra et suksessfylt opphold i Liverpool til Chelsea. Nå er han altså klar for Milan, og skal spille i rødsort i de to neste sesongene på utlån fra Chelsea. Man har også en opsjon på et tredje år, da hans kontrakt med Chelsea utløper i 2016, men det er foreløpig noe uklart om dette er en prestasjonsbasert klausul eller om det er opp til Milan å benytte seg av den.

Torres var på Milans ønskeliste allerede i 2007, da han forlot Atlético til fordel for Liverpool. Syv år senere er han blitt rødsvart, og med seg på veien har han fått 110 landskamper for Spania og scoret 38 mål på landslaget. Den 186 centimeter lange spissen er blant dagens mest honorerte spillere, og har vunnet det som er å vinne i internasjonal fotball. Milan betaler ingenting for selve lånet, men må dekke 4 millioner euro av spanjolens årlige lønninger.

Marco van Ginkel er på sin side 21 år, og blir omtalt som en svært spennende midtbanespiller. Han har allerede debutert på det nederlandske landslaget og ble gitt prisen som årets største talent i Nederland før han gikk til Chelsea i fjorårets sommervindu. Der har det vært mye skadetrøbbel for unggutten, og det ble bare to kamper for Chelseas A-lag i løpet av sesongen 2014/15.

Han skal være svært anvendelig og omtaler seg selv som en defensiv midtbanespiller, men presiserer at han også besitter offensive kvaliteter og kan score mål. I sin siste sesong i Vitesse scoret han 12 mål fra sin midtbaneposisjon, og Jose Mourinho har sammenlignet van Ginkel med spillere som Steven Gerrard og Frank Lampard. Han skal angivelig være god med begge bein, ha en meget bra skuddfot og være god i luften i tillegg til sin store kapasitet defensivt. Van Ginkel blir av mange omtalt som en av verdens mest spennende midtbanespillere og denne sesongen skal han altså spille i Milan. Det er snakk om en ettårig låneavtale, og man har dessverre ikke fått til noen opsjon på kjøp. Lånet koster 0,4 millioner euro + 0,1 mill € om han spiller mer enn 20 kamper eller 0,2 mill € om han spiller mindre enn 20 kamper.

Vi ønsker dem begge velkommen!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle