Offisielt: De Jong klar for Milan

Den 27 år gamle nederlenderen Nigel de Jong ble tidligere i dag Milan-spiller, og forlater dermed Manchester City hvor han har spilt de 3 siste sesongene. De Jong er en spiller fra Ajax-skolen, og ble hentet inn på deres akademi helt tilbake i 1993 da han var 8 år gammel. Knappe 10 år senere ble han en del av førstelagstroppen, og han etablerte seg raskt på det nederlandske storlaget. Etter 126 kamper forlot han Ajax i januar 2006, etter å ha vært med på å vinne serie- og cupgull i tillegg til å bli kåret til årets Ajax-spiller.

Hans nye stoppested ble Hamburger SV, hvor han ble gjenforent med sin tidligere lagkamerat Rafael van der Vaart. Her slet han med å spille seg til en startplass de første sesongene. I 07-08 ble han dog en fast del av laget, og spilte så godt at nyrike Manchester City etterhvert valgte å kjøpe ham. Her ble han raskt en viktig del av laget, og var med på å vinne FA-cupen i 2010/11-sesongen før det ble ligagull forrige sesong. De Jong har dog ikke vært like viktig for City det siste året, og har ikke nytt tillit i like stor grad som tidligere. Som en følge av dette var han tilgjengelig på overgangsmarkedet for en relativt akseptabel sum, og mannen City kjøpte for 18 mill € har Milan nå hentet for 3,5 mill €. Kontrakten skal visstnok være en treårskontrakt med en årslønn på 2,5 mill €, noe som er akseptabelt for en spiller som antagelig vil bli en vital del av laget.

De Jong blir hentet inn for å erstatte Mark van Bommel, som forlot Milan til fordel for PSV ved starten av sommerens overgangsvindu. De to har i de senere årene utgjort den sentrale midtbaneduoen for Nederland, og det er på mange måter naturlig at De Jong erstatter van Bommel. Begge er kjent for å være kompromissløse og knallharde i den defensive delen av spillet, samtidig som de er pasningssikre og smarte med ball. De Jong startet karrieren som kreativ midtbanespiller og spiss, men ble gradvis flyttet lavere i banen og er nå etablert som en holdende midtbanespiller.

De Jong har til nå spilt 63 landskamper, og var i 2010 med på å ta sølv i VM. I finalen fikk han mest oppmerksomhet for en stempling i brystet på Xabi Alonso, og de Jong er kjent for å være i overkant tøff i spillestilen, men faktum er at han ikke har fått mer enn 2 røde kort i løpet av sine profesjonelle karriere til tross for at han blant annet har påført to motspillere leggbrudd. Til tross for at han til tider kan virke å være litt heit i toppen vil de Jong bli en svært viktig spiller for Milan i sesongen som kommer. Galliani har nok en gang gjort et kupp mot slutten av vinduet, og så gjenstår det å se om det kanskje kommer enda en spiller i løpet av dagen som kan være med på å rette opp noe av inntrykket man har fått av årets mercato.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle