top of page

Ny vending i oppkjøpssagaen


Sino-Europe Sports er historie, men det vil ikke påvirke bakmannens intensjoner om å kjøpe AC Milan. 

Hvis ikke situasjonen var interessant for utenforstående og frustrerende for fansen fra før av, har det i kveld tatt enda en ny vending.

Sino-Europe Sports, gruppen ledet av Yonghong Li som sammen med flere asiatiske investorer skulle kjøpe Milan fra Fininvest, har opphørt.

Utsettelsene har vært mange og det har naturligvis vært spekulert i om årsaken kan ha vært at investorene en etter en har trukket seg. Dette ser nå ut til å være tilfelle.

Det er bekreftet at Sino-Europe Sports er opphørt, men samtidig er det opprettet et nytt internasjonalt selskap, Rossoneri Sport Luxemburg. Yonghonf Li er eneste aksjonær og vil nå finansiere kjøpet av Milan gjennom flere ulike lån som skal hentes fra Kina og til ulike internasjonale kontoer, den sist benyttede er på Jomfruøyene.

I følge Il Sole 24 Ore, den italienske varianten av Financial Times, har Li kontaktet det amerikanske hedgefondet Elliot Management Corporation.

Det er ventet at de vil stille med € 180 millioner for å imøtekomme en ny deadline og samtidig fullføre oppkjøpet innen 14. april 2017.

Fininvest bekrefter videre samarbeid

Samtidig som disse nyhetene kom ut er det kommet en offisiell uttalelse fra Fininvest som bekrefter at de akter å selge klubben til Yonghong Le og hans nye selskap.

«Etter inngående analyser er det blitt gjort strukturelle endringer og er nå uten direkte tilknytning til Kina, noe som vil hjelpe for å få gjennomført transaksjonen,» heter det i uttalelsen fra Fininvest.

Videre informerer de om eierskapet i det nye selskapet.

«Den nye enheten som har tatt SES sin plass i operasjonen er Rossoneri Sport Investment Luxemburg, kontrollert av Yonghong Li.»

Det har vært betydelige utfordringer med å få plass de økonomiske midlene til å gjennomføre kjøpet for Li da den kinesiske regjeringen ikke har ønsket at store summer skal forsvinne ut av Kina og over til Europa.

I dette tilfellet var det spesielt vanskelig fordi majoriteten av midlene kom i form av lån fra forskjellige selskaper og internasjonale kontoer.

Nå virker dermed 14 april å være den endelige datoen der handelen skal gjennomføres, men på grunn av alle utsettelsene og med Yonghong Li som eneste aksjonær, er det flere ubesvarte spørsmål om klubbens fremtid og økonomiske slagkraft i tiden som kommer.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page