top of page

Nesta: «Det blir som å velge mellom barna mine»


Alessandro Nesta har sterke bånd til Milan og Lazio.

Søndag kveld møtes klubbene som Alessandro Nesta var en del av i 19 år, før han avsluttet karrieren med et par sesonger i USA & India.

«Jeg kan ikke si hvem jeg foretrekker at vinner denne kampen, det blir som å velge mellom barna mine,» fortalte 41-åringen til Gazzetta dello Sport

Nesta har tidligere spilt sammen med både lillebror Inzaghi i sin barndomsklubb Lazio (99-02)  før han dro til Milan for € 30 millioner og ble lagkamerat med Gennaro Gattuso (02-12).

«Jeg ser fortsatt på Gennaro og Simone som lagkamerater jeg tror det alltid kommer til å være sånn, men jeg er veldig nysgjerrig på hvordan de opplever ledelsen i deres klubber og hva de står for som managere.»

«Jeg syns ikke Rino har forandret seg noe som helst, men det har Simone. Da han var aktiv ville han kun score mål og brydde seg ikke om noe annet. Som manager har han måttet utvide horisonten. Hans lag er bygd på et solid defensivt fundament som omstiller seg raskt og er gode på overganger. Lazio er heldige som har Inzaghi, han har modige beslutninger. Hvem andre kunne utelatt Felipe Anderson så lenge?»

«Jeg håper virkelig at Rino kan få det samme motet som manager og klarer å lede Milan tilbake til toppen. Det første han må gjøre er å plukke opp alle bitene før han kan implementere sine egne taktiske ideer. Det er lenge siden jeg har hørt noe fra ham, så han bruker nok all sin tid og lidenskap på å hjelpe laget.»

Nesta har også forsøkt seg som manager (Miami FC, 15-17) og kom med noen tips til sine gamle kompiser.

«I perioder kan det være helt nødvendig å juge til spillerne dine. Hvis du forteller dem absolutt alt kan du drepe selvtilliten deres. Min oppfatning er at Gattuso noen ganger er for ærlig.»

Milan hentet i sommer flere profiler og har en fin miks av etablerte stjerner og lovende unggutter, for eksempel i midtforsvaret der unge Alessio Romagnoli fikk en ny makker i Leonardo Bonucci.

«Det var en modig avgjørelse, men dessverre ser det ut til å ha blitt for mye ansvar på hans skuldre. Jeg tror Bonucci har overvurdert sine egne kvaliteter og egenskaper.»

«For Romagnoli sin del bør han spille i Champions League for å fortsette sin utvikling. Lazio har den muligheten, men Milan kan bare håpe på å kvalifisere seg for Europa League.»

Nesta er ikke redd for å ha store ambisjoner, men ser realistisk på situasjonen.

«Jeg elsker begge klubbene og kan tenke meg å lede både Milan og Lazio. Da jeg var i Miami fant jeg gleden i å være manager og det ønsker jeg å vie livet mitt til. Jeg forlot dem etter to år fordi jeg trengte nye utfordringer, for eksempel å vinne et seriegull i ett annet land.»

«Jeg har hatt forespørsler fra Belgia, Frankrike og Tyrkia, i tillegg har jeg vært i kontakt med Crotone. Jeg er nok ikke klar for en oppgave som sistnevnte enda, de har en tøff oppgave og er nødt til å sikre seg videre spill i Serie A.»

Den nærmeste tiden vil den gamle stopperen bruke på å lære av andre.

«Jeg skal være i Italia i to måneder og skal blant annet besøke Gian Piero Gasperini i Atalanta. Han er en av mine store inspiratorer som trener, sammen med Maurizio Sarri og Antonio Conte.»

2 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page