top of page

Nært forestående spissbytte


Gennaro Gattuso ser ut til å få en ny mann på topp i januar.

Stemningen var relativt god i fjor sommer da Gonzalo Higuain ble presentert som mannen med ansvaret for å skyte Milan tilbake i Champions League. Argentineren hadde levert scoringer på bestilling i nesten ett tiår og mange mente at det var kanskje den viktigste brikken som manglet i puslespillet. Nå, etter en halv sesong og med den foreløpige fasiten i hånden, kan vi trygt si at optimistene tok feil. Milan er riktignok på skuddhold i forhold til Champions League neste sesong, men Higuain står med fattige 6 mål på 13 Serie A-kamper og har til tider vært svært frustrerende å se på.

Nå kan hans dager i klubben være talte, for i London står hans tidligere sjef i Napoli, Maurizio Sarri, med åpne armer for å ønske den gamle eleven velkommen til Chelsea. Siden 31-åringen ikke har fått det til å stemme i Milan, og med tanke på at han hadde sin beste sesong noensinne under Sarri i Napoli, skal Higuain selv være positiv til et skifte. Det samme kan sies om Juventus, som ser muligheten for å bli kvitt Higuain permanent større dersom han drar til Chelsea. Det som da gjenstår er å fylle tomrommet etter han i Milan.

Mannen som virker å være tiltenkt den oppgaven er Krzysztof Piatek. Polakken kom til Genoa for €4.5 millioner i fjor sommer og har tatt Serie A med storm. Ved halvspilt serie er fasiten 13 mål, og ledelsen i Milan skal være overbevist om at 23-åringen er riktig mann for klubben.

Leonardo og Ivan Gazidis har sittet i forhandlinger med Genoa i lang tid, og i følge Sky Sport Italia er partene nå kommet til enighet om en avtale med en totalramme på over €35 millioner. I første omgang vil polakken komme på lån ut sesongen, men Milan vil ha muligheten til å hente spilleren permanent til sommeren dersom de klarer topp fire. Dersom det ikke blir spill i Champions League neste sesong har klubben neppe råd til å benytte seg av opsjonen. I tillegg vil Alen Halilovic gå motsatt vei som en del av avtalen.

Krzysztof Piatek er for øvrig suspendert og vil ikke være med i Genoa-troppen som møter Milan førstkommende mandag.

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page