top of page

Montella:»Vi gjør alt for å lykkes»


Vincenzo Montella overrasket mange da han dukket opp som gjest på klubbens egen kanal. 

I sendingen «Milan News» stilte manageren opp og snakket i en hel time om fortiden, nåtiden og fremtiden.

«Da jeg vokste opp var Marco Van Basten mitt idol. Jeg hadde virkelig elsket å spille med ham siden jeg holdt han så høyt.»

Hans tidligere elev i Fiorentina, Giuseppe Rossi, har på nytt skadet seg.

«Jeg snakket med Pepito og jeg er virkelig lei meg på hans vegne. Han har så uflaks, og det var ikke det samme kneet som sist. Jeg er sikker på at han kommer tilbake og underholder fansen nok en gang. Jeg ønsker ham alt godt.»

Montella avslørte hvilken manager han først lærte av.

«Jeg har mange minner av Ancelotti. Han var den første manageren jeg fulgte da han var i Chelsea og jeg var i starten av min manager-karriere. Han lærte meg mye og jeg er evig takknemlig for det. Jeg ønsker å oppnå det samme som han gjorde i Milan, men det blir ikke enkelt. Jeg føler på mange måter at jeg har en tilhørighet til denne klubben.»

Litt om hans taktikk.

«Jeg mener at det er bedre å ha en spillestil en spesielle prinsipper. Det er viktig med ballbesittelse, for noen er det helt elementært. Mot Palermo spilte vi taktisk klokt, men det hjalp selvfølgelig at vi fikk tidlige mål. Det gav oss muligheten til å enklere finne rom og Palermo fikk aldri sjansen til å spille en defensiv kamp.»

Manageren er fornøyd med spillergruppen.

«Det var en solid base her og gutta hadde virkelig et ønske om å slå tilbake. Det har jeg forsøkt å jobbe vider med. De gode resultatene i sesongstarten hjalp oss, men laget jobbet hardt for å oppnå det. Som manager er jeg stolt over hvor mye spillerne jobber og utvikler seg hver eneste dag.»

Pasalic må stå over derbyet etter det gule kortet sist.

«Men suspensjon på Pasalic kan det hende jeg starter med Sosa og Locatelli sammen, men vi får se til lørdag….»

Milan er med i kampen om Europa League.

«Det er en merkelig sesong. Lagene over oss har gjort det veldig bra, selv om det er kommet noen overraskelser de siste ukene. Det er ikke lett å spekulere i hvor mange vi trenger for å komme til Europa, men vi kommer til å gi 100% for å kvalifisere oss. Vi må fortsette i samme spor med det siste resultatet og prestasjonen.»

Han kommenterte også noen enkeltspillere.

«Suso lever for fotball og var veldig frustrert i denne perioden han var ute. Mot Palermo spilte han en brilliant kamp og fortjente virkelig fansens applaus. Jeg må berømme fansen som var herlige på søndag.»

«Niang gav alltid jernet for oss, men slet med atmosfæren rundt ham. Det gjorde at han ikke kunne fortsette sesongen med oss. Han er en sterk spiller, både fysisk og teknisk.»

«Jeg ønsker Gerard (Deulofeu), hans kone og deres nyfødte barn alt godt. Fedre har alltid en annerledes styrke.»

«Gigio er i ferd med å forandre keeperrollen. Hans drakt er for eksempel en av de mest solgte i klubben, og det er fryktelig uvanlig for en keeper. Hans beste redning denne sesongen var på en avslutning fra Dybala i Doha.»

«Pasalic er det du kan kalle en moderne midtbanespiller og han er komplett. Han har fortsatt mye rom for forbedring på forskjellige plan, men han har potensiale til å bli en toppspiller i sin posisjon.»

Milan har spilt flere intense kamper denne sesongen.

«Det mest spennende er definitivt den i Doha, for det er alltid spesielt å vinne et trofe. Mot Bologna viste gutta en enorm karakter og spilte en fantastisk kamp taktisk sett. De viste frem lagets sjel.»

Montella er fornøyd med støtten fra ledelsen.

«Jeg kan si at både Galliani og Maiorino har hjulpet meg til å bli bedre, dog skulle jeg ønske at jeg kjente Berlusconi bedre. Det som virkelig har gledet meg er hvor stor tro ledelsen har på meg, og det er jeg veldig stolt av.»

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page