top of page

Montella: «Tenker ikke på resultatet»


Vincenzo Montella var fornøyd med innsatsen mot Borussia Dortmund. 

Milan spilte sin andre treningskamp for sesongen tidligere i dag, og i Kina ble Pierre-Emerick Aubameyang og Dortmund for sterke. Den tidligere Milan-spissen scoret 2 ganger i 3-1 seieren, men Montella var ikke langt nede etter tapet.

«Jeg kan ikke tenke på resultatet, men vi var nære på å få utligningen i andre omgang. Jeg er fornøyd med at gutta viste at de tar på seg forpliktelsene sine i forsvar. Mitt totalinntrykk er at laget viser selvtillit i det de driver med, og vi reagerte på en fin måte etter hvilen. Vi har ikke med alle spillerne her og vi har derfor store rom for forbedringer.»

Om en drøy uke skal Milan spille den første av potensielt 4 kvalifiseringskamper for å få innpass i Europa League.

«Mitt fokus ligger selvfølgelig på 27. juli, selv om vi ikke kommer til å være på vårt ypperste allerede da. Vi trener hardt for å forberede oss til den kampen.»

Milan har hentet inn 10 spillere til A-laget så langt i sommer, og flere nykommere vil dukke opp i Kina i løpet av morgendagen.

«Jeg kunne ikke sende utpå alle de nye gutta med en gang, og på onsdag vil flere slutte seg til troppen. Kessié er for øyeblikket den som er i best form, det er årsaken til  at han spilte hele kampen.»

På lørdag venter nok en gang tysk motstand i Kina i form av mesterne fra Bayern Munchen, og Montella vil ha flere spillere tilgjengelig.

«Vi skal trene hardt hver dag frem mot den kampen. I morgen vil Bonucci, Conti, Silva og Biglia komme ned til oss, så får vi se hvordan formen deres er og om noen av de er klare til å spille mot Bayern.»

I fjor eksperimenterte Montella med en trebackslinje i flere kamper, og hans nåværende mannskap er enda bedre rustet for det nå.

«Vi har mange spillere som jeg ser trene hver eneste dag. Vi er åpen for flere ulike taktiske valg, og med Bonucci på plass er det lettere å spille med tre bak. Det er likevel litt tidlig å snakke for mye om formasjon.»

Milan skal for første gang på flere år delta i mer enn to turneringer i den kommende sesongen.

«Vi skal i aksjon på tre ulike plan, men først og fremst må vi fokusere på å kvalifisere oss for Europa League. Når det er i boks kan vi rette blikket mot Serie A & Coppa Italia.»

Luca Antonelli, som mistet store deler av fjoråret på grunn av skader, kom inn fra benken og spilte den siste halvtimen på venstrebacken. Han stilte opp på Milan TV sammen med manageren etter  kampen.

«Vi møtte et veldig godt lag som har spilt sammen lengre enn det vi har. Vi har en lang vei foran oss og det kommer ikke til å bli lett, men vi jobber hardt med ball og i den defensive posisjoneringen. Vi er på rett spor, men mye arbeid gjenstår.»

Hakan Calhanoglu er en av de nye lagkameratene Antonelli har fått i sommer.

«Han er en ekstremt teknisk spiller som har en flott fot, og jeg håper han kan hjelpe oss til suksess.»

Venstrebacken bruker ikke for mye energi på dagens tap.

«Det er aldri hyggelig å tape, men vi har allerede rettet fokuset på neste kamp mot Bayern. Vi trenger denne treningen for å være klare til oppgjørene mot Craiova. Det kommer ikke til å bli enkelt, men vi skal være forberedte.»

Mange Milan-fans var tilstede for å støtte laget under oppgjøret på University Town Main Stadium i Guangzhu.

«Vi elsker å ha dem på stadion og vi kunne høre dem heie på oss. Det var akkurat som å være hjemme på San Siro.»

Til slutt sa han noen ord om sin nye forsvarskollega Leonardo Bonucci.

«Det er helt klart bedre å ha ham på ditt lag, enn som en motstander.»

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page