Milans nye storstue2_big

Det er med vemodighet at Milan snart skal flytte fra San Siro, men det er også et stort steg fremover for klubben. I løpet av 2018/ 19-sesongen vil en ny stadion stå klar, og en ny æra kan begynne.

Arenaen vil bli nærmeste nabo til det nyreiste Casa Milan, og sammen utgjør disse to monumentene et fotballmaktsenter i Milano. Selve stadion er inspirert av Emirates Stadium i London, samt stadionene i Basel, Bilbao og Neuchatel. Prosjektet vil bli banebrytende og kommer til å koste mellom 300 og 320 millioner euro.

I tillegg til selve fotballbanen er det planlagt at bygget vil inkludere restauranter, hotell, «sport-college», lekeområder for barn, grønne friluftsområder og fasiliteter for artister og innbyggere.

Ideen bak designet er at selve bygget skal gå i ett med resten av byen for å skape en urban følelse, og

at det skal bli enkelt å komme seg til kamp for fansen. Videre skal stadion være bærekraftig med tanke på miljø over flere år etter det står ferdig. Den skal være en del av en by, ikke kun en «businessmaskin» som bare blir brukt en gang i uka.

Publikumskapasiteten vil bli 48.000 tilskuere.

Fakta om prosjektet:

  1. Lydnivået utenfor stadion vil, med hjelp av moderne teknologi, bli redusert til et minimumnivå

  2. Det vil være redusert mulighet for parkeringsplasser, da det er stort fokus på offentlig transport i området

  3. Åpne, grønne områder vil bli bygget som både folk i nærområdet og turister kan bruke året rundt

  4. Det vil bli større fokus på sikkerhet. Ved å følge den engelske modellen med få gjerder og barrierer, men med nulltoleranse dersom noen velger å handle uaktsomt

Arenaen vil være økonomisk lønnsom over tid, da flere organisasjoner er interessert i å sikre seg en bit av nybygget

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle