top of page

Milans eier i økonomisk trøbbel


Yonghong Li er ikke i stand til å betjene gjelden sin og et selskap er beordret tvangssolgt.

Det hevder den italienske avisen Corriere della Sera som har skrevet om saken i dagens papirutgave. Det er ikke første gang siden Yonghong Li kjøpte klubben fra Silvio Berlusconi at det blir stilt spørsmål omkring hans finansielle situasjon. Både New York Times og finansavisen Il Sole 24 Ore har tidligere forsøkt å komme til bunns i kineserens økonomi, men ingen har tidligere gått så langt som å hevde at Li er konkurs.

Yonghong Li eier, gjennom Shenzhen Jie Ande, 11.4 % av Zhuhai Zhongfu (drikkeflaske-produsent). Dette selskapet skal styringsmakten i det kinesiske distriktet Futian ha beordret ut på auksjon for å betale ned gjeld til bankene Jiangsu og Canton. Selskapet skal angivelig legges ut på Taobao, den kinesiske versjonen av Ebay. Verdien på selskapet skal være på € 60 millioner.

For noen dager siden annonserte også CSRC, som regulerer sikkerheten til den kinesiske industrien, at de vil starte en etterforskning rundt Shenzhen Jie Ande. De skal angivelig tro at de har skjult sin konkurs i flere måneder.

Den italienske avisen mener også å vite at selskapet ble beordret solgt allerede i fjor vår, før Li tok over eierskapet i Milan. Den gang skal klage- og ankeadgangen gjort at salgsprosessen ble forskjøvet.

I april 2017 kjøpte Yonghong Li AC Milan for € 740 millioner, men for å gjennomføre handelen var kineseren nødt til å ta opp et dyrt lån fra Elliot Management. Nå betviles det ikke bare om han sliter med å betale tilbake dette lånet, men står også å fare for å bli saksøkt av de to nevnte bankene Jiangsu og Canton for manglende innbetaling på utestående gjeld.

I følge Corriere della Sera hadde Yonghong Li kun € 100 millioner tilgjengelig da han gikk inn i forhandlinger om å kjøpe klubben, og i tillegg til lånet på € 300 millioner fra Elliot Management ble det lånt ytterligere € 340 millioner fra selskaper  utenfor Kina.

Hvilke følger dette eventuelt vil ha å si for Milan, som investerte tungt i spillerstallen før sesongen, er enda uvisst.

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page