top of page

Milan trengte ekstraomganger på hjemmebane


Etter den solide forestillingen mot Sampdoria i helgen var det ikke mange som hadde trodd at Milan skulle få problemer mot lille Crotone fra Serie B i cupens fjerde runde tirsdag kveld. Den gang ei.  

Førende hjemmelag

Mihajlovic byttet ut hele laget fra helgens seriekamp, og Milan startet kampen ganske greit. Man hadde mye ball og motstanderen var hverken interessert i eller i stand til å true Abbiati i Milan-målet. Etter 10 minutter får Adriano kampens første gode mulighet, men han får aldri noe trøkk i headingen som går ufarlig utenfor målet. Milan fortsetter å styre kampen, men makter ikke å skape allverdens. Etter 20 minutter får gjestene sin første store sjanse. Torromino får plass på ca. 25 meter og klemmer til, men Abbiati er med på notene og slår ballen til et hjørnespark. Kort tid etter forsøker Adriano seg fra distanse, men får ikke nok kraft i avslutningen som keeper har kontroll på.

Etter 25 minutter kommer gjestene rundt på sin venstreside og slår inn 45 grader Der De Giorgio venter. Avslutningen blir reddet, men Abbiati gir samtidig en skummel retur ut i feltet. 5 minutter senere er det Suso som forsøker seg. Spanjolen drar seg inn fra sin høyre kant og curler ballen mot langhjørnet, men dessverre går den en god meter utenfor gjestenes mål.

Milan fortsetter å ha ballen og trykker gjestene bakover. Etter knappe 40 minutter får også vertene kampens største mulighet. Suso avslutter fra høyre, og keeper gjør en strålende benparade. Returen havner på pannebrasken til Nocerino som klarer å heade utenfor det vidåpne målet fra 5 meter. Like før pause kommer Crotone til omgangens siste sjanse. Et innlegg fra høyre treffer innbytter Budimir, men han header utenfor.

Milan var det klart førende laget og har ballen mesteparten av tiden. Det offensive spillet var riktignok ikke til å kjenne igjen, og man sitter med følelsen av at Crotone er i stand til å overraske.

Kjapt opp i ledelsen

Det går ikke mer enn halvannet minutt av den andre omgangen før Milan tar ledelsen. Poli finner Adriano i et mikroskopisk bakrom, og alene med keeper gjør ikke brasilianeren noen feil. Keeper er på vei ut og brassen runder han enkelt før han triller ballen i buret, 1-0! Kort tid senere har Poli en god avslutning som går like over fra 17-18 meter. Men Crotone ville også være med på leken, og etter 54 minutter får gjestene en gigantisk mulighet til å utligne. Spillet blir vridd over til høyre før det kommer et godt innlegg fra Balasa, men Martella klarer ikke presse headingen under tverrliggeren.

Milan fortsetter å ha mye ball og tilsynelatende kontroll på kampen, og Adriano rekker å misbruke en brukbar mulighet inne i boksen før det smeller på San Siro. Gjestene får kast på høyresiden og spiller raskt opp mellom stopper og back hvor Budimir står mutters alene. Han vender opp, slår en luke på Zapata og feier ballen inn bak Abbiati. Svakt forsvarsspill og heller ikke imponerende av den 38 år gamle tredjekeeperen.

Mihajlovic gjør grep umiddelbart, og tar ut både Suso og Nocerino. De ble erstattet av formspillerne Niang og Bonaventura. Milan fortsetter å ha mye ball, men det lugger litt i angrepsspillet. 10 minutter før slutt kommer Crotone til et nytt innlegg, men igjen går headingen over mål.

Kampen ebber ut i 1-1, og det må minimum ekstraomganger til for å skille lagene.

Etter 5 minutter spiller Honda fri Adriano som slår inn foran mål, men Niang rekker ikke helt frem. Stor sjanse for Milan. Etter 99 spilte minutter gjør Mihajlovic sitt siste bytte, og tar ut unggutten Jose Mauri til fordel for kaptein Riccardo Montolivo.

På overtid i omgangen går Adriano i bakken like utenfor 16-meteren. Bonaventura gjør det eneste riktige og feier ballen opp i den venstre vinkelen. Milan opp i 2-1!

Den andre ekstraomgangen blir som de foregående. Milan styrer og har mye ball, og etter 115 spilte minutter dreper hjemmelaget kampen. Niang spiller frem Montolivo som drar av en mann inne i feltet og setter opp Niang alene med keeper. Franskmannen gjør ingen feil og fastsetter sluttresultatet til 3-1. En svak forestilling mot et svakt lag, men det er godt å se at vi har spillere som kan avgjøre fotballkamper.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page