top of page

Milan slår 86 år gammel rekord


Med seieren over Genoa i går kveld slo Milan en rekord fra 1932.

Milan endte opp med alle tre poengene mot Genoa i går. Suso sendte hjemmelaget i føringen etter fire minutter før kaptein Alessio Romagnoli var uheldig og satte ballen i eget nett 10 minutter ut i andre omgang. På overtid dukket samme mann opp og utnyttet svakt keeperspill hos gjestene, som måtte dra tomhendt fra San Siro.

Det er dog ikke med positivt fortegn av Gennaro Gattuso sine disipler har skrevet seg inn i historiebøkene. For med Alessio Romagnoli sin utligning i eget nett til 1-1 har Milan sluppet inn mål i samtlige 10 seriekamper denne sesongen. Forrige gang Milan ikke klarte å holde nullen gjennom de 10 første kampene var i 1932/33.

Gianluigi Donnarumma, som til tross for mye kritikk denne høsten, har stått samtlige ligakamper slik han har gjort de to foregående sesongene. Forrige gang han holdt buret rent i Serie A-sammenheng var mot Napoli i runde 32 den 15. april. At Milan går 16 kamper på rad med baklengs har ikke skjedd siden 1946/47-sesongen.

Den unge keeperen debuterte allerede som 16-åring og har spilt de siste 116 Serie A-kampene for Milan. I sin første sesong imponerte han og slapp inn under 1 mål i snitt (29 baklengs på 30 kamper), men Gigio har kanskje ikke tatt de stegene man hadde håpet på, og på de påfølgende 86 kampene har det blitt 101 baller i eget nett. Milan har sluppet inn mål i 95 av 130 seriekamper med tenåringen i buret.

Forrige gang Milan holdt nullen på bortebane var 11. mars mot Genoa (0-2), og siden den gang har det blitt spilt 9 kamper på fremmed gress uten å holde nullen. Neste mulighet kommer i Udine på søndag.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page