top of page

Milan kjørte over SampdoriaI går vant Milan hele 4-1 over Sampdoria, og det kunne fort vært mer i en kamp hvor Milan presterte sesongbeste.

Det startet ikke spesielt imponerende, når Gianluigi Donnarumma holdt på å rote det til før et halvt minutt var spilt, men 16-åringen rettet opp i egen feil og derfra og ut handlet det meste om Milan. Ballen satt i nettmaskene før det var spilt i ti minutter, men Cerci ble korrekt avvinket for offside når han satte inn returen etter et strålende forsøk fra Bacca. Allerede da hadde man sett flere svært gode kombinasjoner i det offensive spillet, med Niang og Bonaventura i hovedrollene.

De to sistnevnte spilte også hovedrollene når Milan tok ledelsen etter 16 minutter. Kucka gjorde en strålende jobb på midtbanen når han brøt Sampdoria på tur fremover og slapp ballen til Cerci, som deretter spilte opp til Niang. Franskmannen rundlurte samtlige med en strålende vending, før han rykket ned til dødlinja og slo knallhardt inn foran mål. På bakre stolpe ventet Bonaventura, som enkelt satte inn sitt tredje mål for sesongen. Deretter fortsatt et stort Milan-trykk og ledelsen kunne vært doblet relativt raskt, men det gikk omlag 20 minutter før Milan igjen fant veien til mål.

Denne gang var det Abate som fikk rom ute på høyresiden, og backen svingte ballen inn i boksen, hvor Niang flikket den videre mot bakre stolpe. Der hadde igjen Bonaventura løpt seg fri, men denne gangen fikk «Jack» aldri avsluttet. Han ble nemlig revet i bakken av Sampdorias Lorenzo De Silvestri, og dommer Doveri pekte på straffemerket. Han burde også dratt opp det røde kortet, men De Silvestri kom fra det med gult. Fra elleve meter var det Niang som fikk muligheten til å score sitt første Serie A-mål for Milan, og 20-åringen gjorde ingen feil når han banket ballen midt i mål.

En andreomgang hvor det kunne blitt stygt

Samme mann var nært like etter pause, denne gang med en hælflikk på mål etter et godt innlegg fra Cerci, men Samp-keeper Viviano var våken og fikk gitt til corner. Viviano kan dog ikke sies å ha vært påskrudd spesielt lenge, for bare tre minutter inn i andreomgang forærte han Milan en scoring når et mislykket utspill satte opp Niang til 3-0. Herfra og ut var tempoet i kampen relativt lavt, men Milan fortsatte å jage mål og spesielt innbytter Luiz Adriano virket lysten på å tegne seg på scoringslisten.

Først burde brasilianeren satt ballen i mål etter et godt innlegg fra Bonaventura, men den tidligere Shakhtar-spilleren ble hektet og burde antagelig fått straffespark når han bredsidet ballen godt til side for mål. Scoring skulle det uansett bli. Cerci mottok ballen ute på høyrekanten, dro av tre mann og prikket et innlegg inn på brystkassen til Luiz Adriano, som denne gang omsatte sjansen på utsøkt vis når han brystet ned ballen og banket den i nettet.

Med hele 4-0 på resultattavla var Sampdoria fullstendig resignerte, men en håpløs inngripen fra Poli ga Eder straffespark. Sampdoria-spissen ventet ut Donnarumma fra krittmerket og satte dermed inn et ufortjent trøstemål med gjestenes andre avslutning på mål. For Milans del kunne, og burde, det vært flere enn fire, men slik gikk det ikke. Like etter reduseringen fikk Carlos Bacca alle tiders mulighet til å sette kveldens siste, men med en fryktelig svak avslutning klarte han ikke overliste Viviano. Dermed endte det 4-1 i favør Milan, i det som må kunne omtales som sesongens beste kamp til nå.

1 visninger0 kommentarer

Kommentare


bottom of page