Milan i ferd med å selge eierandeler

Flere av Italias største medier, som for eksempel Sky Italia, melder nå at Silvio Berlusconi er i ferd med å selge eierandeler i AC Milan.

Det er den thailandske forretningsmannen Bee Taechaubol som nå skal ha kjøpt opp deler av Milan, og skal man tro de italienske mediene ble en avtale inngått i et hemmelig møte på tirsdag. Mangemilliardæren har over lengre tid vist interesse for et oppkjøp av Milan, og allerede i oktober startet ryktene om hans planer om å kjøpe klubben. I desember innrømmet han interessen til italienske medier, men siden den gang har det vært stille. Nå skal det altså ha foregått ting utenfor medias søkelys, og nå kan Sky, La Replubbica og flere andre medier melde om at et oppkjøp av eierandeler er nært forestående.

I utgangspunktet skal han Taechaubol ha ønsket å bli aksjemajoritetsholder, men dette har ikke blitt akseptert av Milans president, Silvio Berlusconi. Den påståtte avtalen innebærer nå at Taechaubol i første omgang kjøper 25% av klubben for 230-250 millioner euro, og deretter har rett til å kjøpe den resterende eierandelen i 2020. En av forutsetningene for oppkjøpet er at Adriano Galliani og Barbara Berlusconi får fortsette i sine roller, og frem til et eventuelt oppkjøp av de resterende eierandelene gjennomføres vil Silvio Berlusconi være fungerende president for Milan.

Det spekuleres i at midlene fra Taechaubols kjøp skal brukes til å finansiere grunnstammen for et nytt stjernemannskap, og at nåværende Fiorentina-trener Vincenzo Montella er den utvalgte til å lede dette mannskapet. Foreløpig er verken oppkjøpet eller kontakten med Montella bekreftet, og dette er fortsatt å anse som rykter, men basert på antallet medier som melder om oppkjøpet virker det å være nærmere enn tidligere.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle